Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kuchnia gazowa Whirlpool, palnik

madziunia9215 10 Apr 2022 21:05 453 8
    madziunia9215
    Level 2  
    Dzień dobry. Mam pewien problem. A mianowicie mam kuchenkę gazową (płytę w zabudowie) Whirlpool. Po włączeniu największego palnika czasem sam się wyłącza i już nie chce się włączyć trzeba długo trzymać i po kilku próbach dopiero się załączy. Ciężko jest czasem coś ugotować na tym palniku. Bo jest tak, że raz odpala bez problemu a czasem trzeba stać przy kuchni i odpalać co chwilę. Jak się przetrzymuje to oczywiście pali, ale jak się już puści pokrętło to gaśnie. Czym to może być spowodowane?
    78db78
    Level 42  
    Termopara albo magnes może tylko trzeba poruszać wtyczkę od niej, trzeba rozebrać płytę aby dostać się do palnika.
    madziunia9215
    Level 2  
    Czyli sama tego nie zrobię.
    78db78
    Level 42  
    madziunia9215 wrote:
    Czyli sama tego nie zrobię.
    Małe szanse czasami przy rozkręcaniu płyty urywają się śruby pod palnikami.
    ta_tar
    Level 39  
    Sprawdź czy termopara jest dobrze ułożona w płomieniu. Czy płomień dotyka jej czy ją mija. Najlepiej jak byś wstawiła tutaj zdjęcie zapalonego palinka od strony termopary.
    madziunia9215
    Level 2  
    Blondynka 🤦 nie wiem co to termopara 🙈
    Kuchnia gazowa Whirlpool, palnik Kuchnia gazowa Whirlpool, palnik Kuchnia gazowa Whirlpool, palnik
    78db78
    Level 42  
    madziunia9215 wrote:
    Blondynka 🤦 nie wiem co to termopara 🙈
    Poproś kogoś o pomoc. Te 2 kikuty co wystają jak zdejmiesz palnik, to białe to zapalacz a ten drugi to termopara. Płyta jest szklana?
    ta_tar
    Level 39  
    Wygląda że termopara jest w ogniu. Zostaje jednak sprawdzenie czy jest wszystko sprawne pod płytą. Tak to jest to:
    Kuchnia gazowa Whirlpool, palnik
    madziunia9215
    Level 2  
    Szczerze? Nie mam pojęcia. Ja tą kuchnie dostałam. Była mało używana i miała być sprawna.. 🙈