logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iveco Daily 35c15 (2011) - Komunikat 'Check Brake Pads', napięcie w pinach czujników

kivoPL 14 Kwi 2022 10:17 6072 2
REKLAMA
  • #1 19978104
    kivoPL
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Cześć. Mam problem z Iveco daily z roku 2011.
    Wyświetla się komunikat "check brake pads". Wszystkie czujniki w kołach są zwarte i świeci nadal, dodatkowo w jednym kole (prawy przód) na jednym pinie w kostce czujnika jest napięcie 2V, w lewym tylnym jest napięcie 0.9V, lewy przód i prawy tył napięcie wynosi 0V.

Wyczytałem na jakimś zagranicznym forum że wystarczy przewód 6004 połączyć z masą, jednak nie jestem w stanie znaleźć tego przewodu bo nie jestem w stanie znalezc żadnego pinoutu, może ktoś z was go posiada?
    Znalazłem schemat body computera ale był on zupełnie innej budowy, takiego nie znalazłem.
    Załączam zdjęcie bcm Iveco Daily 35c15 (2011) - Komunikat 'Check Brake Pads', napięcie w pinach czujników

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20489783
    Kamizi22
    Poziom 8  
    Ocena: 7
    Udało się namierzyć który to kabel i w jakiej kostce? Pozdrawiam
  • #3 20511043
    krzychu2lv6
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    >>19978104
    Witam,
    Udało ci się zdiagnozować problem? mam taki sam komunikat, kostki przy czujnikach klocków zmostkowane, jak jadę na wprost i na postoju jest ok. ale jak bujnie się auto na boki to wyświetla ten komunikat, nie wiem gdzie szukać dalej tych kabli, najlepiej zrobił bym zworkę przy samym sterowniku. Sprawdzałem czujnik zbiorniczka płynu, ale on działa, poza tym ma inny komunikat o braku płynu.
REKLAMA