Dzień dobry.
Bardzo proszę o pomoc z diagnozowaniu usterki monitora w All in One Dell XPS 2710.
Problem pojawia się w momencie jeśli otworzymy jakiś program na całym ekranie, pojawiają się zakłócenia na połowie ekranu. Czasami nie muszę dać maksymalizacji okna i problem także się pojawia.
Próbowałem sam znaleźć rozwiązanie i wypróbowałem następujące rzeczy.
- aktualizacja biosu do najnowszej.
- wymiana pasty termoprzewodzącej na procesorze Intel i5.
- wyczyszczenie wszystkich radiatorów i wentylatorów.
Instalacja Windows 10 i najnowszych sterowników Intel.
Diagnostyka Dell nic nie znalazła - oprogramowanie wewnętrzne.
Komputer ma 2 karty graficzne, Intel Graphics i Nvida 640GT, próbowałem wyłączać grafikę Intel żeby wymusić pracę tylko na Nvida. Nie pomaga, instalowałem Linuxa problem także występuje, w bios także po chwili się pojawia. Temperatury 46 st w stresie 65 st.
Wszystkie kondensatory wyglądają dobrze. Jedyne co mi przychodzi na myśl to taśma LCD, ale to jest ostateczność. Proszę o sugestię.

Bardzo proszę o pomoc z diagnozowaniu usterki monitora w All in One Dell XPS 2710.
Problem pojawia się w momencie jeśli otworzymy jakiś program na całym ekranie, pojawiają się zakłócenia na połowie ekranu. Czasami nie muszę dać maksymalizacji okna i problem także się pojawia.
Próbowałem sam znaleźć rozwiązanie i wypróbowałem następujące rzeczy.
- aktualizacja biosu do najnowszej.
- wymiana pasty termoprzewodzącej na procesorze Intel i5.
- wyczyszczenie wszystkich radiatorów i wentylatorów.
Instalacja Windows 10 i najnowszych sterowników Intel.
Diagnostyka Dell nic nie znalazła - oprogramowanie wewnętrzne.
Komputer ma 2 karty graficzne, Intel Graphics i Nvida 640GT, próbowałem wyłączać grafikę Intel żeby wymusić pracę tylko na Nvida. Nie pomaga, instalowałem Linuxa problem także występuje, w bios także po chwili się pojawia. Temperatury 46 st w stresie 65 st.
Wszystkie kondensatory wyglądają dobrze. Jedyne co mi przychodzi na myśl to taśma LCD, ale to jest ostateczność. Proszę o sugestię.