Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

- Sposób podpięcia i doboru konwertera pod dwa dekodery polsatu cyfrowego

danielpatelczyk7 12 May 2022 15:17 612 6
    danielpatelczyk7
    Level 2  
    Posiadam dwa odbiorniki Polsatu cyfrowego w domu na dwóch osobnych talerzach. Chce uzyskać wariant w którym na jednym talerzu jeden konwerter będzie dawał sygnał na dwa dekodery ich modele to (HD5500S i EVOBOX LITE D56AT). Pomyślałem o Konwerterze tego typu (Konwerter Twin Inverto Black Ultra)
    - Sposób podpięcia i doboru konwertera pod dwa dekodery polsatu cyfrowego

Czy taki konwerter jest dobry ? a może potrzebuje jeszcze jakiegoś rozgałęźnik?
    LeDy
    Level 43  
    Będzie dobry. Ja wolę te INVERTO BLACK Ultra Twin .
    danielpatelczyk7
    Level 2  
    Czyli mam rozumieć że nie potrzebuje żadnego rozgałęźnika?
    LeDy
    Level 43  
    danielpatelczyk7 wrote:
    Czyli mam rozumieć że nie potrzebuje żadnego rozgałęźnika?

Skoro masz dwie czasze, do każdej dochodzi osobny przewód, to jak założysz ten konwerter na jedną czaszę, to drugi przewód podciągasz do nowego konwertera i
    i dbierasz na obu dekoderach.
    Quote:
    Chce uzyskać wariant w którym na jednym talerzu jeden konwerter będzie dawał sygnał na dwa dekodery
    danielpatelczyk7
    Level 2  
    Chce mieć jeden talerz do tego konwerter i podpięty do tego jednego talerza dwa dekodery
    tomaszlonski
    Level 31  
    Dla konwertera twin, quad czy octo to będziesz miał wszystko jak należy. Masz Twin.

Chyba nie zrozumiałeś wypowiedzi, do nowego konwertera na jednej antenie podłączasz obydwa kable które szły dawniej do konwerterów na obydwu antenach.
    LeDy
    Level 43  
    danielpatelczyk7 wrote:
    Quote:
    Chce mieć jeden talerz do tego konwerter i podpięty do tego jednego talerza dwa dekodery

Podałeś konwerter , który to załatwia . Dwa konwertery na jednej czaszy to jedynie Zez do odbioru np. HB-Astra.
    Jeden konwerter z dwoma wyjściami to jakby były dwa konwertery i daje możliwość podłączenia dwóch dekoderów.
    Napisałeś
    Quote:
    Chce uzyskać wariant w którym na jednym talerzu jeden konwerter będzie dawał sygnał na dwa dekodery
    a teraz piszesz co innego?