Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ekspres Siemens eq500 problem z zaparzaczem

anger22 13 May 2022 13:07 2376 13
    anger22
    Level 10  
    Witam jak w temacie,mam problem z zaparzaczem.Zauwarzylem że cylinder prasujący kawę luźno lata a chyba nie powinien może ktoś mi rozjaśni...
    roman_partyka
    Level 21  
    Na filmie nie widać aby cylinder luźno "latał".
    anger22
    Level 10  
    Chodzi o to że ta część która po dotknięciu chodzi teraz luźno jak była nowa stawiała opór a teraz nie.i nie wiem czy ja to uszkodziłem czy tak ma byc
    roman_partyka
    Level 21  
    Czy w związku z wątpliwościami ekspres działa nieprawidłowo?
    anger22
    Level 10  
    Odniosłem wrażenie że głośniej chodzi,i wypuszcza wodę o zbiornika na fusy,po za tym nie zgarnia dokładnie fusow
    roman_partyka
    Level 21  
    To zaparzacz do wymiany. Części zamiennych do tego nie kupisz.
    anger22
    Level 10  
    Najlepsze jest to że serwis uważa że wszystko jest w porządku,i odesłał mi ekspres do domu... A jest na gwarancji
    roman_partyka
    Level 21  
    Poproś żeby ten ekspres obejrzał inny serwis.
    anger22
    Level 10  
    Raczej wątpię bo jest jeden centralny serwis do którego się to wysyła.Myslalem że może zamowie na koszt własny nowy zaparzacz i porównam sobie a jeżeli okaże się że mam rację będę wnosił o zwrot kosztów np
    roman_partyka
    Level 21  
    Możesz zadzwonić do jakiś serwisów co to naprawiają i zapytać co o tym sądzą.
    anger22
    Level 10  
    Raczej nic konkretnego się nie dowiem.Myslalem że jest tu jakiś użytkownik tego modelu i podpowie mi czy to ma tak latac
    78db78
    Level 42  
    anger22 wrote:
    Odniosłem wrażenie że głośniej chodzi,i wypuszcza wodę o zbiornika na fusy,po za tym nie zgarnia dokładnie fusow

Reklamuj jeszcze raz, woda nie może lecieć do fusów, ma być krążek z fusów kawy.
    anger22
    Level 10  
    Boje się tego że odeślą raz jeszcze i powiedzą że tak ma byc
    bernardo87
    Level 11  
    Więc tak. Expres ma problem z ustawieniem trybów na silniku. Nie opłaca się rozbierać bo za chwile bedzie tak samo . Jeśli chce się wyjąć zablokowany zaparzacz to trzeba otworzyć drzwiczki i jakimś przedmiotem wcisnąć styk na górnej blokadzie aby silnik się rószył o milimetr i wyjdzie gładko. A woda w zbiorniku świadczy o popsutej uszczelce do drzwiczek. Nie do dostania osobno tylko jako całość na north. pl.

Dodano po 3 [minuty]:

... część nazywa się sprzęgło zaparzacza. Ogólnie to serwisy narzekają na ten expres ale jak działa to jest fajny.