Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Niekonsekwentne odpalanie Nissan Micra K12 1.2 benzyna: zależność od kontrolki key

pawel5987 16 May 2022 13:53 1986 4
    pawel5987
    Level 2  
    Witam. Mam problem z odpalaniem nissan micra k12 1.2 benzyna. Problem polega na tym że czasami samochód odpala a czasami po przekręceniu kluczyka nie ma reakcji lub rozrusznik kręci. Zauważyłem że gdy na desce rozdzielczej po włożeniu kluczyka pojawia się zielona kontrolka "key" wtedy samochód odpala. Proszę o pomoc.
    pawel5987
    Level 2  
    Samochód był u elektromechanika. Stwierdził że sygnał z transpondera jest trafia do anteny immo i później się "gubi" na szynie. Powiedział że ma wszystkie schematy instalacji i w grę wchodzi tylko przeprogramowanie sterownika lub wstawienie emulatora i zmiana połączeń do rozrusznika. Zabrałem auto i powiedziałem że się zastanowię. Zadzwoniłem do kolejnego elektromechanika który stwierdził że w tym samochodzie nie ma możliwości wstawienia emulatora ponieważ nie występują i nie będzie to działało, umówiłem się z nim na następny poniedziałek (6 czerwca). POMOCY!!! :(
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    pawel5987 wrote:
    nissan micra k12 1.2

pawel5987 wrote:
    w tym samochodzie nie ma możliwości wstawienia emulatora

Zamieść na forum zdjęcie naklejki z oznaczeniami sterownika silnika ECU
    pawel5987
    Level 2  
    MEC 32040F33114
    MEC 32040
    MEC 32-040F3

NISSAN MICRA K12 2003r. 80KM

Chodzi o te oznaczenia? Niestety nie mam możliwości zrobienia zdj. W tej chwili