Witam wszystkich forumowiczów - zakładam temat, ponieważ nie mogę znaleźć przyczyny, mianowicie posiadam wieżę Sony MHC NX1 składająca się z dwóch klocków osobno tuner ze wzmacniaczem, klocek nr 2 magnetofon i CD. Mam dziwny problem którego nawet na elektrodzie nie ma, ale myślę że ktoś by pomógł i podpowiedział. Problem z wieżą jest taki, że podczas podgłaśniania muzyki wieża raz chodzi normalnie, raz sygnał zanika. Enkoder jest wyczyszczony preparatem Kontakt spray, na wyświetlaczu widać równą regulację głośności lecz sygnału nie ma, a raz jest. Końcówka mocy jest w 100% sprawna, bo sprawdzałem i za każdym razem sygnał na głośniki daje. Po przełączeniu z funkcji video na tuner za którymś razem sygnał znów jest po regulacji głośności, znów zanika. O co tu chodzi czy ktoś miał kiedyś podobny problem i wie co na to poradzić? Dodam jeszcze, że sprawdzałem kondensatory elektrolityczne i są ok. Były 4 wyschnięte, ale ich wymiana nie pomogła. Proszę o możliwie szybką odpowiedź, pozdrawiam!