Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Iveco 50C15 - nie działają wycieraczki szyby przedniej

Bogdan007 19 May 2022 10:00 804 5
    Bogdan007
    Level 13  
    Witam

Mam nietypowy problem z wycieraczkami iveco daily ZCFC50A32C5897423 2011 rok silnik F1CE0481 E4 3,0 czasem działają czasem nie ;-)

Proszę o pomoc w tym zagadnieniu może ktoś posiada schemat ??? .. silnik wycieraczek podmieniony na inny , manetka podmieniona na inną co nie rozwiązało problemu.

pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
    ALIBABA I
    Level 31  
    Witam kolego , dość typowy problem w Ivecu narazie nic nie wymieniaj bo idziesz w koszty skup się na wiązce w peszlu patrząc od strony kierowcy która idzie od bezpieczników schodzi na podłużnicę następnie leci do kabiny i właśnie w tym najniższym miejscu w pobliżu lampy jest dość mocno pozaginana tam najczęściej dochodzi do przetarć kabelków i na tym się skup mam wrażenie że to samo jest u ciebie bo takich przypadków miałem kilka i nigdy nie było problemu z manetką , body computerem czy silnikiem wycieraczek , co ciekawe nie padają bezpieczniki powodzenia szukaj tylko w komorze silnika .
    Bogdan007
    Level 13  
    dziękuję za wskazówki
    Bogdan007
    Level 13  
    Przewody które idą od ściany grodziowej w kierunku skrzynki bezpieczników i przekaźników pod maską nie są uszkodzone . Czy chodzi o te które schodzą na podłużnicę ?

Dodam że w momencie nie działania wycieraczek licznik nie wyświetla informacji spalonej żarówki pozycyjnej... za to w momencie kiedy mamy informację na liczniku o spalonej żarówce wycieraczki pracują prawidłowo

pozdrawiam

Dodano po 2 [godziny] 38 [minuty]:

Wszystkie przewody są ok , smutna to nowina , może ktoś coś podpowie . dziękuje z góry za pomoc
    Bogdan007
    Level 13  
    Ponawiam prośbę .. czy któryś z forumowiczów dysponuje schematem ?
    mobil6000
    Level 15  
    Jak się nie mylę to pod kierownicą powinieneś mieć moduł wycieraczek i oświetlenia , które ulegały usterce