logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brother HL-L2352DW - Nieprawidłowy margines przy druku dwustronnym

orzelpiotr 01 Cze 2022 12:53 495 7
REKLAMA
  • #1 20043545
    orzelpiotr
    Poziom 34  
    Ocena: 164
    Przy druku dwustronnym górny margines strony drugiej jest o 2cm za wysoko w stosunku do strony 1.
    Cała reszta jest zupełnie poprawna. Ktoś ma jakiś pomysł względem usterki ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20052046
    orzelpiotr
    Poziom 34  
    no wlasnie gwarancji brak... da sie to jakos wyczyscic?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20090185
    orzelpiotr
    Poziom 34  
    ok, styl zostawmy polonistom,

natomiast zabrałem się troszkę dokładniej za drukarkę i pojawiły się dwa spostrzeżenia
    mianowicie:
    to jednak nie z drugą stroną jest problem a z pierwszą (drukowana jest o 2cm za wysoko)
    przy czym sytuacja ma miejsce tylko przy druku dwustronnym

jeśli drukuje w trybie jednostronnym marginesy strony pierwszej są poprawne.
  • #7 20090380
    orzelpiotr
    Poziom 34  
    rozebrałem całą lewą stronę, sprawdziłem oba sprzęgła, wszystkie zębatki, czujnik zacięcia przy grzałce...
    wyczyściłem rolki... ale nic się nie zmieniło

natomiast totalnie nie rozumiem czemu usterki nie ma przy druku pojedynczych stron, przecież pierwsza strona przechodzi dokładanie takie same kroki zarówno bez duplexu jak i z nim ???
  • #8 20413009
    orzelpiotr
    Poziom 34  
    Usterka pojawiła się po 40k stron.
    Wymiana sprzegieł załatwiła sprawę. Kupiłem od jakiegoś innego modelu, biała wtyczka nie była kompatybilna ale dało się zamienić nowy kabel na stary... Dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z drukarką Brother HL-L2352DW, polegający na nieprawidłowym marginesie górnym strony drugiej przy druku dwustronnym, który jest o 2 cm za wysoko w porównaniu do strony pierwszej. Po kilku próbach diagnostycznych, w tym czyszczeniu rolek i sprawdzaniu czujników, ustalono, że problem występuje tylko w trybie duplex. Ostatecznie, po wydrukowaniu 40 tysięcy stron, wymiana sprzęgieł rozwiązała problem, mimo że nowa wtyczka nie była kompatybilna, co udało się obejść przez zamianę kabli.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA