logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Robot kuchenny Kasia MRK-12 MPM - nieprzyjemny zapach

zyga84 03 Cze 2022 16:32 1551 3
REKLAMA
  • #1 20046547
    zyga84
    Poziom 4  
    Ocena: 8
    Posiadam robot kuchenny Kasię MRK-12 i mam dziwny albo śmieszny problem, gdyż nie mogę zlokalizować smrodu, który wydobywa się z tego robota. Z pewnością ktoś powie żeby zadbać o higienę albo dobrze umyć, ale wierzcie mi że nie mogę zlokalizować tego smrodu. Myłem robota z zewnątrz dokładnie nic tam nie ma, malakser myłem pod gorącą wodą w płynie Ludwig, ale nadal coś czuć z niego, mam też takie wrażenie, że ze środka robota wydobywa się nieprzyjemny zapach. Rozważam go rozkręcić i sprawdzić czy do środka robota nie wpadło jakieś stare mięso może tam tkwi problem. Bo według mnie śmierdzi i malakser i ze środka robota. Robot stoi w kuchni i od razu jak wchodzę rano do kuchni to mi lekko zajeżdża smrodem właśnie z tego robota.
  • REKLAMA
  • #2 20046745
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6878
    Rozebrać i obadać. Całkiem możliwe, że będzie nakarmiony resztkami z lat pracy.
  • REKLAMA
  • #3 20047543
    zyga84
    Poziom 4  
    Rozebrałem go ale nic tu nie znalazłem, ale wziąłem dla pewności pod sprężarkę i pod ciśnieniem wydmuchałem wszystko. Ale znalazłem a raczej zlokalizowałem ten smród ,wydobywa się z tej części, zamieszczę zdjęcie. To jest ten trzpień na który wkłada się malakser ale nie wiem jak go rozebrać. Jak ściągnąć z tyłu te kółko, boję się że mogę coś uszkodzić. Dla pewności jeszcze umyłem ten trzpień gorącą wodą z Ludwigiem za pomocą pędzelka ale według mnie nadal coś czuć. Tam na zdjęciu z czerwoną strzałką jest dokładna lokalizacja tego smrodu, może tam jest jakiś smar co tak śmierdzi. Bo mam w domu też jeszcze jedną starą Kasię ,oczywiście robot i nie czuć żadnego smrodu. Oczywiście ma już swoje lata już nie ma tych obrotów ale nie śmierdzi
    Załączniki:
    • Robot kuchenny Kasia MRK-12 MPM - nieprzyjemny zapach lokalizacja z kąd idzie smród .jpg (1.68 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Robot kuchenny Kasia MRK-12 MPM - nieprzyjemny zapach robot Kasia 3 .jpg (1.27 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Robot kuchenny Kasia MRK-12 MPM - nieprzyjemny zapach robot Kasia .jpg (1.54 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Robot kuchenny Kasia MRK-12 MPM - nieprzyjemny zapach trzpień robota Kasia .jpg (1.48 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 20049073
    zyga84
    Poziom 4  
    Musiałem go rozkręcić i tam gdzie przepuszczałem był mój problem .Śmierdział smar gdyż nic innego tam nie było. Porządnie wyczyściłem ten stary smar umyłem i włożyłem z powrotem nakładając nowy smar ale już taki co nie śmierdzi. Trochę się zdziwiłem że nie ma tam żadnego łożyska tylko tulejka. Ale widocznie producent lepiej wie co robić. Tylko mógłby inny smar tam włożyć na tą tulejkę gdyż ten smar śmierdział zgniłym mięsem.
REKLAMA