@ Urgon z takim łożyskiem spotkałem się w chińskim skuterze - w główce ramy przedniego zawieszenia bieżnie łożyska spotkały się, ,,kulki'' starły się do cna...
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereCMS wrote:Masz rację, ale posiadam kolekcję "bazarówek" i wirników elektronarzędzi pokroju nutoola i niteotoolsa z biedronki to ani jedno łożysko nie jest tak porysowane, jak to na zdjęciu, mimo że już nie nadają się do niczego, to wygląd zewnętrzny niczego sobie.Mam też nowe jeszcze nie używane łożyska Fag na zewnętrznej bieżni widać pojedyncze rysy, a przecież Fag to nie jest najgorsze łożysko.Wystarczy zerknąć na zdjęcia w powiększeniu, rysy na łożyskach raczej nie świadczą o ich wysokiej twardości.
BANANvanDYK wrote:
Jeszcze dodam coś na temat przystawki „pilarki łańcuchowej do szlifierki kątowej” która na Allegro jest dostępna w cenie 100–150 zł (dwa rodzaje). Otóż na obudowie jest zamontowany zbiorniczek na olej do prowadnicy, który z niczym nie jest połączony, więc nie ma smarowania prowadnicy. Druga ważna kwestia dotyczy bezpieczeństwa stosowania tej przystawki, ponieważ szliferka kątowa jest przystosowana „na lewą rękę” i jest lustrzanym odbiciem tego co się stosuje w pilarkach łańcuchowych. Rączka jest zamontowana od lewej strony, sugerując użycie „na prawą rękę”. Brak odpowiednich osłon może doprowadzić do zranienia operatora w wypadku zerwania lub spadnięcia łańcucha.
Grzegorz_madera wrote:Przecież dremel to zabawka, a nie narzędzie do pracy. A sam Bosch to już historia. Poszli w tanią masówkę licząc na pozytywne opinie dawnych narzędzi. Skoro duży niemiecki producent samochodów mający fabrykę w Poznaniu wywalił wszystkie narzędzia bosch z fabryki i przeszedł na Makitę to musi o czymś świadczyć.
OldSkull wrote:Przecież to wina użytkownika, że nie potrafi tak chwycić narzędzia, aby chwyt był mocny, ale nie zasłonić otworów wentylacyjnych i nie dotknąć pinu blokady - nie projektanta
OldSkull wrote:Ja alternatywnie do Dremeli widzę tylko Proxxon FBS 240 E.
Larry_088 wrote:to kupno taniej szlifierki z lidla to zwykłe "dziadowanie".Kupiłeś sprzęt dla amatorów, z zamiarem użytkowania w warunkach jakich sprzęt powinien już być profesjonalny...A teraz masz sprzęt który nie ma nawet gwarancji dzięki twoim "ulepszeniom".Który w razie usterki i tak pójdzie na złom bo części do te "machiny" brak.Za trochę więcej około 250zł można już kupić makite z tarcza 125mm i gwarancjąGodzinami czyściłem, wycinałem płaskowniki z blachy 12mm (czasem kilka metrów pojedynczych cięć).
Larry_088 wrote:Kultura techniczna też jest inna. W Parkside oraz innych podobnych zwykła regulacja obrotów to regulator napięcia natomiast w markowych narzędziach jest prądniczka tachometryczna i podtrzymanie obrotów niezależnie od obciążenia.
mietek654 wrote:kupno taniej szlifierki z lidla to zwykłe "dziadowanie".Kupiłeś sprzęt dla amatorów, z zamiarem użytkowania w
Larry_088 wrote:Więc może zdradzisz co to za smar?Co do smaru, jest taka mieszanka pewnych środków które się sprawdzają i nie będę tutaj rozpisywał się na jej temat ale przekładnie pracują bez nagrzewania się a serwisanci wiedzą o co chodzi
atom1477 wrote:Na zdjęciu widzę tylko dwie z wymienionych trzech rzeczy.
andrzej123456 wrote:Dlatego twierdzę że większość ludzi na świecie korzysta z taniego sprzętu i bo na inny ich nie stać .
OldSkull wrote:Makita też.Parkside ma 3 lata gwarancji
OldSkull wrote:O ile jeszcze jest dostępny, bo jak nie to...Parkside ma 3 lata gwarancji i jak się podczas remontu spali to składasz reklamację i dostaniesz nowego.
OldSkull wrote:Czyli jak potrzebne to i tak nie będzie czym robić.Po 2-4 tygodniach (więc już nie w tym remoncie) ale jednak.