Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Hot Point Ariston LFF 8M121 - Pojawiająca się woda po zmywaniu

Mamut_Maniek 06 Jun 2022 07:06 213 4
    Mamut_Maniek
    Level 6  
    Witam,
    Zmywarka jak w temacie, z którą pojawił się dziwny problem. Otóż po pełnym cyklu zmywania jest wszystko ok, woda całkowicie wypompowana, naczynia czyste i błyszczące, jednak po ok. 2 godzinach w zmywarce nie wiadomo skąd pojawia się woda. Nadmieniam, że wszystkie sitka, filtry po każdym zmywaniu czyszczone są z ewentualnych resztek jedzenia.
  • Helpful post
    mrice
    Moderator of Home appliances
    Albo robi się cofka z kanalizy, albo przepuszcza zawór na wężu dopływowym.
    Dalej musisz sam ustalić.
    Mamut_Maniek
    Level 6  
    Cofki na kanalizacji nie mam, zawór na wężu dopływowym działa prawidłowo, bo go zdemontowałem, sprawdziłem na krótko i działał bez zarzutu. Puściłem zmywarkę na pusto na namaczanie i po 12 minutach jak się skończył program zacząłem obserwować zarówno wnętrze jak i płaszcz wodny i zauważyłem, że z korka płaszcza wodnego w komorze mycia cieknie sobie woda. Teraz pytanie, co może być tego przyczyną? Czy przepływomierz może puszczać pod wpływem ciśnienia wody?
  • Helpful post
    mrice
    Moderator of Home appliances
    Mamut_Maniek wrote:
    zauważyłem, że z korka płaszcza wodnego w komorze mycia cieknie sobie woda

mrice wrote:
    przepuszcza zawór na wężu dopływowym

I wszystko w temacie
    Mamut_Maniek
    Level 6  
    Okazało się, że przepływomierz się zblokował (niestety woda u mnie ma dużo kamienia). Wyczyściłem go i zainwestowałem w filtr pod pralkę i zmywarkę (mam na jednej nitce wody) i wszystko wróciło do normy. mrice dzięki za wskazówki :please: