Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Sprzedam] Sprzedam Elwa 47 uF/160 V kondensatory poziome elektrolityczne

DiZMar 10 Jun 2022 14:08 1479 18
    DiZMar
    Level 43  
    Sprzedam kondensatory elektrolityczne poziome (leżaki magazynowe z 1986 roku) w ilości kilka tysięcy sztuk Elwa 47µF/160 V w cenie po 30 zł za 100 sztuk + 15 zł przesyłka kurier lub paczkomat InPost. Możliwe też inne ilości czyli po 0,30 zł za 1 sztukę. Możliwy odbiór osobisty w Międzyrzecu Podlaskim jak też osobista selekcja.
    [Sprzedam] Sprzedam Elwa 47 uF/160 V kondensatory poziome elektrolityczne [Sprzedam] Sprzedam Elwa 47 uF/160 V kondensatory poziome elektrolityczne [Sprzedam] Sprzedam Elwa 47 uF/160 V kondensatory poziome elektrolityczne
    vodiczka
    Level 43  
    Czy masz po tak atrakcyjnej cenie duże pojemności 2200-4700 uF? Wystarczy napięcie 16V.
    DiZMar
    Level 43  
    vodiczka wrote:
    Czy masz po tak atrakcyjnej cenie duże pojemności 2200-4700 uF? Wystarczy napięcie 16V.

Tylko to co wyżej.
    DiZMar
    Level 43  
    No niestety nie. Tylko takie. 2 szeregowo to 20-25µF/320 V ale to wymiary już idą mocno w górę.
    DiZMar
    Level 43  
    Dodam, że możliwe też inne (dowolne) ilości czyli po 0,30 zł za 1 sztukę.
    tentypmes
    Level 4  
    Capacitor? A co to takiego? W języku polskim nie ma takiego słowa, to forum jest po polsku.

Poza tym kto zdrowy na umyśle by kupił kondensatory z 1986 roku, sporo się zmieniło w przeciągu 37 lat, a używanie elektronicznego złomu 37 LETNIEGO przeleżanego nie wiadomo gdzie, w jakich warunkach i temperaturach na pewno do niczego dobrego nie doprowadzi (chyba, że do awarii), poza tym 40 letnie kondensatory mają skład chemiczny, który obecnie nie jest dopuszczony w ogóle do użytku i narażasz na niebezpieczeństwo i samą elektronikę i ludzi.
    DiZMar
    Level 43  
    tentypmes wrote:
    Capacitor? A co to takiego? W języku polskim nie ma takiego słowa, to forum jest po polsku.

O co Ci chodzi :?: W tym temacie tylko Ty użyłeś słowo Capacitor i pytasz co to takiego? Jeżeli Ci chodzi o określenie na testerze to już nie mam na to wpływu jak Chińczycy oprogramowali go. Co bierzesz, że tak odjechałeś od rzeczywistości? Pozostałej części Twojej wypowiedzi nie będę komentował.
    Preskaler
    Level 39  
    Ten Typ tak widocznie ma? "Capacitor" wyświetla "chińczyk" na ekranie. To do niego trzeba napisać pretensje, że to nie jest w języku polskim. :wink:
    tentypmes
    Level 4  
    Zacznijcie może korzystać z polskich sprzętów, a są takie. To polskie forum, czego nie rozumiesz?

A co do tego, że nie chcesz skomentować moich argumentów odnośnie przestarzałych i niebezpiecznych komponentów, które przeleżały nie wiadomo gdzie, w jakich warunkach przez 37 LAT tylko NEGATYWNIE świadczy o tej ofercie. Poczytaj sobie o budowie kondensatorów, składzie chemicznym okładzin i się zastanów czy nie narażasz elektroniki i ludzi na niebezpieczeństwo oferując im elektroniczny 37 letni złom.
    DiZMar
    Level 43  
    tentypmes wrote:
    czy nie narażasz elektroniki i ludzi na niebezpieczeństwo oferując im elektroniczny 37 letni złom.

Ten 37 letni złom lepiej trzyma parametry niż obecne nówki a o trwałości nie wspominając. Z obecnie produkowanych po kilkunastu latach zapewne pozostaje tylko nazwa a nie parametry właśnie z powodu użycia "nowoczesnych" materiałów wykonanych tak aby szybko starzały się. Wielu kupiło i nie reklamuje.
    klamocik
    Level 33  
    tentypmes wrote:
    Zacznijcie może korzystać z polskich sprzętów, a są takie. To polskie forum, czego nie rozumiesz?

A co do tego, że nie chcesz skomentować moich argumentów odnośnie przestarzałych i niebezpiecznych komponentów, które przeleżały nie wiadomo gdzie, w jakich warunkach przez 37 LAT tylko NEGATYWNIE świadczy o tej ofercie. Poczytaj sobie o budowie kondensatorów, składzie chemicznym okładzin i się zastanów czy nie narażasz elektroniki i ludzi na niebezpieczeństwo oferując im elektroniczny 37 letni złom.
    Dołączył ekolog widzisz pojemność,;kapilator kapacitor ; nie kłamie i zapewne żaden chiński wyrób nie dorówna tym trzydziestolatkom
    DiZMar
    Level 43  
    klamocik wrote:
    zapewne żaden chiński wyrób nie dorówna tym trzydziestolatkom

Co prawda to prawda i przez następne kilkadziesiąt lat. Dlatego Elwa padła, bo produkowała solidnie ale drogo.
    PS.
    Do @tentypmes.
    Dziękuję za "rozruszanie" mojej oferty. :spoko: Mimo, że wiele ich sprzedałem to dalej mam jeszcze duże ilości. Twoje krytyczne wobec mnie wypowiedzi dały możliwość podania faktów.
    Olkus
    Level 31  
    @tentypmes Ja tam się nie lękam starych kondensatorów, sam często NOS-y kupuję i stosuję, nie ma się tu czego bać, kondensatory nie gryzą :D :D No ewentualnie kopią jeśli się ich nie rozładuje :lol:
    Większych bzdur dawno nie czytałem, dlaczego mają być szkodliwe???
    A co z tego, że mają 37lat, mam starsze NOS i nic im zarzucić nie można, parametry idealne. Nawet takie posiadane przeze mnie 70 letnie, używane, trzymają parametry do dziś. Więc coś tu nie gra z tym złomem ;)
    Te z tematu sam bym chętnie kupił, gdyby nie to, że napięcie 160V jest nieco za niskie jak dla mnie.

klamocik wrote:
    Dołączył ekolog

Raczej eko - świr "patriota".

Pozdrawiam,
    A.
    vodiczka
    Level 43  
    tentypmes wrote:
    Poczytaj sobie o budowie kondensatorów, składzie chemicznym okładzin i się zastanów czy nie narażasz elektroniki i ludzi na niebezpieczeństwo oferując im elektroniczny 37 letni złom.
    Coś, gdzieś przeczytałeś a nadal nie wiesz w którym kościele dzwony biją :D
    DiZMar
    Level 43  
    tentypmes wrote:
    poczytajcie może trochę badań naukowych

Ja w swoim czytałem wyniki badań angielskich "naukowców" którym wyszło, że mleko karmiącej matki jest rakotwórcze dla niemowlaków. Zdrowsze są odżywki z fabryk. Jakoś zabrakło kasy dla innych grup naukowców i temat zbytnio nie chwycił. Wyniki badań są często takie jakie sobie życzy płacący za nie. To było dość dawno. Z teraźniejszości do widać wyniki badań "naukowców" spraw związanych z covidem. Widać jak daleko rozmijają się z rzeczywistością. Do wyników badań trzeba podchodzić z dużą rezerwą.
    tentypmes wrote:
    zanim kolejny raz zaczniecie bzdury rozgłaszać

Z tym stwierdzeniem raczej wstrzymaj się.
    PS.
    W czasie pisania postu cytowany post znalazł się tutaj. :crazyeyes:
    vodiczka
    Level 43  
    tentypmes wrote:
    Zacznijcie może korzystać z polskich sprzętów, a są takie.
    Przesadzasz, zaliczyłeś wpadkę i nie wiesz jak z niej wybrnąć, więc składasz "patriotyczną propozycję" :D
    DiZMar
    Level 43  
    tentypmes wrote:
    I co, kupicie 37 letni kondensator za 2 PLN i będziecie go regenerować? :D
    .

U mnie nie po 2 PLN tylko po 0,30 PLN to tak dla ścisłości.
    #6 26 Sty 2023 17:02
    DiZMar wrote:
    Dodam, że możliwe też inne (dowolne) ilości czyli po 0,30 zł za 1 sztukę.
    krakarak
    Level 41  
    DiZMar olej zarozumiałego prowokatora.
    Tutaj zapaskudził temat a w swoim zastrzegł, aby tego nie robić. Taka dwulicowa osobliwość się zarejestrowała...