Witam.
Mam pewien problem zakupiłem GPSA miał być na kota
, niestety potrzebuje jego w tym momencie do samochodu.
Po pełnym naładowaniu GPSA bateria w nim trzyma ok. 4 dni. Żeby działał w samochodzie potrzebuje trochę dłuższego działania ze względu
na rzadkie używanie samochodu.
Zakupiłem POWER BANK i podłączyłem do w/w GPSA i co się okazało - pomimo że POWER BANK jest naładowany na FULL nic to nie daje.
GPS rozładowuje się do 0
i dopiero fizyczne odłączenie od Power BANKA i podobne połączenie powoduje ładowanie GPSA do 100%.
Chciałem zapytać jak rozwiązać problem żeby żeby GPS był zawsze naładowany?
Próbuję zrozumieć zasadę działania POWER BANKA i w czasie ładowania na wyjściu jest 5V do momentu pełnego naładowania po tym czasie
następuje wyłączenie GPSA POWER BANK wystawa na wyjściu ok. 2,5 V a w niektórych sytuacjach 1,1 V.
Pobudzenie do wystawienia na wyjście 5v możliwe jest poprzez rozłączenie GPSA i ponowne wpięcie .
Pragnę wspomnieć że w/w zadanie chciałbym wykonać bez dodatkowego zasilania .
Jak wymusić 5v cały czas na POWER BANKU ?
Myślałem też że można by co 24 przekaźnikiem rozłączać zasinianie ale nie znam urządzenia pracującego w 1,1V ?
Może jaki układ otwartego kolektora ???
Czy ktoś może ma tu jakiś pomysł? Proszę o podpowiedzi.
Mam pewien problem zakupiłem GPSA miał być na kota

Po pełnym naładowaniu GPSA bateria w nim trzyma ok. 4 dni. Żeby działał w samochodzie potrzebuje trochę dłuższego działania ze względu
na rzadkie używanie samochodu.
Zakupiłem POWER BANK i podłączyłem do w/w GPSA i co się okazało - pomimo że POWER BANK jest naładowany na FULL nic to nie daje.
GPS rozładowuje się do 0

Chciałem zapytać jak rozwiązać problem żeby żeby GPS był zawsze naładowany?
Próbuję zrozumieć zasadę działania POWER BANKA i w czasie ładowania na wyjściu jest 5V do momentu pełnego naładowania po tym czasie
następuje wyłączenie GPSA POWER BANK wystawa na wyjściu ok. 2,5 V a w niektórych sytuacjach 1,1 V.
Pobudzenie do wystawienia na wyjście 5v możliwe jest poprzez rozłączenie GPSA i ponowne wpięcie .
Pragnę wspomnieć że w/w zadanie chciałbym wykonać bez dodatkowego zasilania .
Jak wymusić 5v cały czas na POWER BANKU ?
Myślałem też że można by co 24 przekaźnikiem rozłączać zasinianie ale nie znam urządzenia pracującego w 1,1V ?
Może jaki układ otwartego kolektora ???
Czy ktoś może ma tu jakiś pomysł? Proszę o podpowiedzi.