Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Hulajnoga Fiat F500-F85 szarpie i jedzie maksymalnie 6km/h

oskarbig 23 Jun 2022 09:45 537 5
    oskarbig
    Pupil
    Cześć, hulajnoga od nowości przejechała kiladziesiąt kilometrów ale nie przyspiesza do większej prędkości jak 6km. Przy przyspieszaniu ma problem z szarpaniem a sama jazda nie przekracza magicznych 6km/h niezależnie od ustawionego trybu/biegu. Zacząłem ją rozbierać ale prawdę mówiąc nie mam pojęcia od czego zacząć i gdzie szukać. Jakieś pomysły co to może być i od czego najlepiej zacząć poszukiwania usterki?
    krolkubaii09
    Level 6  
    Najlepiej idź z tym do serwisu ale problem może leżeć po stronie kabli. Jeśli masz gwarancję to się nie zastanawiaj, a jak nie to pospwawdzaj czy któryś kabel nie jest nadłamany
    oskarbig
    Pupil
    Sprawdzałem i wszystko wygląda dobrze, wiadomo że do serwisu najlepiej ale ciężko żeby teraz to podrzucić a chciałbym też zażyć trochę wiedzy i samemu to ogarnąć :)
    jarroQ
    Moderator Electric Cars
    Czy hulajnoga w ogóle kiedyś jeździła poprawnie? Usterka powstała nagle czy może po jakimś serwisie lub wywrotce? Sprawdzanie przewodów nie polega tylko na patrzeniu na nie a też na pomiarach. Sprawdź rezystancję uzwojeń silnika. Sprawdź tranzystory w sterowniku.
    oskarbig
    Pupil
    Tak jeździła na samym początku przez kilka km. Dobra, sprawdzę i dam znać!
    oskarbig
    Pupil
    Dla potomnych, winny okazał się zjarany silnik na 2 fazach!