Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Co wybrać, Nice BFT czy Somfy?

kmiecolaf7 26 Jun 2022 11:20 729 4
    kmiecolaf7
    Level 2  
    Dzień dobry
    Mam problem co kupić, siłowniki marki
    Somfy, BFT, nice
    W tym zestawie nice jest najdroższe
    Nice 2200 zł
    Somfy 1900 zł
    BFT 1600 zł
    Mimo tego dużo ludzi pisze, że bardzo dobre siłowniki ma BFT, więc proszę o radę.
  • Helpful post
    dzolo35
    Level 21  
    Nie wiem o których siłownikach piszesz , i do jakiej bramy , ale zasadniczo skupił bym się na noce albo bft. Siłowniki noce są w ruchu liniowym przeważnie szybsze niż bft , i z dedykowaną centralką , pilot radiowy ma większy zasięg niż bft , więc bardziej pasują one , do wjazdu z ruchliwej ulicy .
    Jeśli nie potrzebujesz takich wymogów , to ja bym brał jednak ze swojego doświadczenia bft .
    kmiecolaf7
    Level 2  
    A tak bardziej konkretnie to mam na mysli nice wingo i bft phobos ale tu bardziej chodzi która marka jest lepsza i czym się różni nice od bft oprócz lepszego zasięgu i szybkości
  • Helpful post
    dzolo35
    Level 21  
    Z uszkodzonymi przekładniami w nice miałem już okazję się spotkać , choć były to starsze modele , i nie pamiętam czy były dobrze dobrane do skrzydła bramy , z bft nie miałem poważniejszych usterek. Cokolwiek wybierzesz firmowego , jeśli będzie dobrze dobrane do skrzydła bramy , będzie działać przez lata , a skupić się trzeba na sposobie codziennego otwierania , czy zasięg pilota (ok.25m.) i szybkość otwierania skrzydła nie będzie nas denerwować.
    kmiecolaf7
    Level 2  
    Nie zupełnie mnie nie interesuje zasięg pilota i szybkość otwierania chodzi żeby napęd był dobry i nie zabardzo nadal wiem czy wybrać nice czy bft bft jest tańsze a nice droższy jednak czasem ludzie mówią ze bft mógłby buc a inni mówią ze tylko nice wiec pisze tutaj dla pewności do ludzi którzy maja do czynienia z tymi silownikami na codzień