Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki układ wyśle sygnał 2 razy? Chodzi o zamek centralny w OPLU AGILA 1.2 Z12XE.

amostom 26 Jun 2022 12:33 297 3
    amostom
    Level 9  
    Witam, córka kupiła sobie starego opla Agile z 2001r. Centralny zamek jest ale bez pilota. Przeczytałem już wszystkie możliwe posty na ten temat. Otóż kupiłem uniwersalna centralkę i podłączyłem pod centralny zamek (za pomocą postów z elektrody i schematów Agili) Wszystko działa tylko bardzo denerwujące jest to ze trzeba dwa razy nacisnąć otwórz aby się drzwi otworzyły. Rozwianiem byłoby dodanie układu który gdy dostanie impuls z tej uniwersalnej centralki wyślę dwa razy sygnał masowy i wtedy byłoby ok lub centralkę która ma taką możliwość niestety takowej nie znalazłem. Poradzicie coś Panowie ?

Pozdrawiam
    gemiel
    Level 25  
    Spotkałem taki alarm jak MISTRAL MAX2, który ma w ustawieniach oprócz standardowych impulsów, możliwość podawania podwójnego impulsu. Można ustawić osobno dla zamykania i otwierania impuls 0,5s, 3s, 15s i 2 razy 0,5s.
    Alarmy te są nadal w sprzedaży.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    amostom wrote:
    dwa razy sygnał masowy

Seo Concerto potrafi "wystawić" dwa impulsy na "otwórz".
    Wystarczy wyprogramować Techem "otwieranie strefowe" i wystarczy jeden impuls na "otwórz"