Gdzie napisałem że hex będzie działał między wersjami? Sam sobie to dodałeś. Na stronie jest wrzucony hex do 8 i 168. Każdy może sobie wybrać. Jest link do kodu i można przerobić na inne wersje. Nawet dałem link do dodanej wersji dla 328.
Nie napisałem że hex z 8 będzie działał na 328. Chodzilo mi o kod. Sam kod przez interpretacją i kompilacją. Wrzuciłem link i sam potwierdzasz że można skompilować.
A więc teraz pytanie. Co masz na myśli w tym komentarzu?
HD-VIDEO wrote: Nie wiesz co w kodzie a proponujesz wgranie w ATMege328 kodu z ATMega8 a jak napisałem, że nie będzie działać to znalazłeś na Atmeg168.
Ostatecznie uważasz że będzie działać na ATmega328 czy nie będzie? Tylko rozdzielmy dyskusje na temat kodu pisanego przez kogoś i kodu z pliku hex. Mi od początku chodzi o kod a nie o plik. Plik hex do ATmega168 jest od początku na stronie i nie trzeba niczego kompilować. Z tym nie ma żadnego problemu. Skompilowanie mając źródła to też nie problem. Myślę że źle mnie zrozumiałeś i wyszedł zbędny spam.
Uważam że pro mini wyjdzie taniej i łatwiej użyć bo nie trzeba robić płytki i dodawać elementów. Na tym się kończy moja propozycja. Wgrywanie hex jest trochę problematyczne i obecnie raczej bez sensu dla jednej płytki