Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV 55"-65" do 2700 PLN, konieczne smart TV

jrszk 30 Jun 2022 18:03 282 1
    jrszk
    Level 3  
    1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 2.5/2.7 m
    2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? centralnie na wprots
    3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? brak
    4. Jaką markę preferujesz? Najlepszą w stosunku jakości do ceny, kiedyś mieliśmy Samsunga QLED i mamy całkiem niezłe wspomnienia
    5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 55 do 65"
    6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? internet
    7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Netflix, YT, - fajnie gdyby funkcja smart miała możliwość odpalenia Spotify, w najgorszym wypadku, puszczę przez Apple TV
    8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Nie
    9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? Tak, przede wszystkim 
    10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
    11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? Do 3k

Hej,

Poszukuję telewizora, specyfikacja jak wyżej, będzie wisieć na ścianie. Bardzo ważna sprawa - dobre smart TV lub ewentualnie, kosztem smart TV, wolę lepszą matrycę a kwestię smart TV obejdę Apple TV

Z góry dzięki
    gadek80
    Level 29  
    Każda marka i matryca ma swoich zwolenników. Ja akurat lubię LG i nanocella mimo, że go nie mam, bo wchodząc do sklepu zamiast 65 cali nanocell kupiłem oleda, ale...
    Trzeba się przyjrzeć, bo z tego co wiem nawet nanocell jest robiony teraz na matrycy VA jaka jest różnica obecnie w nich nie przyglądałem się, ale tego co ja chciałem kupić 2 lata temu, miał żywe kolory prawie jak w oledzie więc pewnie to była matryca IPS.
    Ostatnio też oglądałem o rodziny Philipsa i szczerze biała łuna przy ramce od podświetlenia matrycy jest bardzo widoczna wieczorem i nawet takiej nie mam w moim starym pięcioletnim Panasonicu.
    Spotify ma już każdy telewizor smart, według mnie ważne jest jak będziesz z niego dużo korzystać, używałem pilota od Philipsa, Sony i LG i żaden z nich nie jest w stanie wygrać z pilotem magic od LG. Wpisywanie i wyszukiwanie kursorem na ekranie jest mega wygodne.
    Więc jak pochwalam LG a może ktoś inny pochwali inną markę :)