Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

enigma2, oscam - oscam - wgranie najnowszej wersji oscam na Ustym 4K Pro

kalig 02 Jul 2022 14:59 7434 5
    kalig
    Level 8  
    Witam. Posiadam dekoder marki Uclan model Ustym 4k Pro. Chciałbym wgrać do niego najnowszą wersję oscama (obecnie posiadam 11696). Próbowałem wgrać nowszą wersję poprzez systemowy program w dekoderze jak i też My Updater lecz bezskutecznie. Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać, proszę o pomoc.
    tomaszlonski
    Level 30  
    Tylko po co wgrywać, jak działa wszystko.

Zmiana na najnowsze jest bezsensowna tym bardziej że masz problemy ze zmianą. Nowe wersje nic kompletnie nie wnoszą do działania oscam.

Wystarczy wyłączyć oscam w panelu i przez FTP podmienić aktualną binarkę oscam ma najnowszą.
    kalig
    Level 8  
    Nie działa mi pakiet canal+. Posiadam oprócz wyżej wspomnianego dekodera jeszcze jeden na którym jest najnowszy oscam i wszystko działa.
    tomaszlonski
    Level 30  
    To tylko świadczy o tym że nie potrafisz skonfigurować poprawnie oscam albo jest błąd lub czegoś brakuje w konfiguracji.

Jeśli w czytniku karta to ustawienia są identyczne jak działającego drugiego tunera tylko dane karty są indywidualne ale to twój problem je znać.
    Przy linijkach ustawienia wszystkie są identyczne i musi działać.

Podałem wcześniej jak masz podmienić oscam jak nie działa plugin albo użyj innego pluginu s4aUpdater z form sat4all.
    pegazik1
    Level 11  
    Napisz jaki masz soft. Czy próbowałeś na innym sofcie? Ewentualnie Total Commander i podmień binarkę