Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Aktualizacja do dekodera DVBT2 Lamex LTX LXDVB2 - dostępność i źródła

SabarFiat 04 Jul 2022 12:55 375 2
    SabarFiat
    Level 2  
    Dzień dobry.
    Poszukuję aktualizacji do dekodera DVBT2 - LTX LXDVB2 firmy Lamex. Na stronie "producenta" (Lamex) przy opisie tego modelu brak aktualizacji. Czy ktoś wie może, czy w ogóle aktualizacja do tego modelu jest dostępna?
    md
    Level 41  
    Jeżeli nie ma na ich stronie, pewnie nie mają aktualizacji, ale taką informację uzyskasz u nich.
    Nie wiem jaki masz problem, ale jeżeli taki masz problem z brakiem możliwości odbioru niektórych kanałów, to na ich stronie jest informacja:

Uwaga!

Tuner pracuje w 8 bitach, oraz nie obsługuje rozdzielczości nadawania 1920 x 540 pikseli. Może się to wiązać z problemami lub brakiem możliwości odbioru niektórych kanałów telewizyjnych.
    SabarFiat
    Level 2  
    Dziękuję za informację.
    Liczyłem na to, że jakaś aktualizacjia usprawni sposób ustawiania kanałów wg własnej kolejności (szczególnie z listy Ulubionych).
    Lamex odpowiedział, że nie ma aktualizacji do tego modelu!
    Widziałem tę uwagę o 8 bitach i rozdzielczości 1920 x 540 pikseli. Dekoder odbiera w zasadzie wszystkie programy tv (w tym TVP HEVC i "łapie" kodowane). Odbiera też bez problemu Wydarzenia 24 HD! (z niektórych informacji wynikało, że nie powinien odbierać tego kanału).