Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford focus mk1 1.8tdci - Dziwna praca silnika po zmianie turbo

Mantykora03 09 Jul 2022 14:28 357 4
    Mantykora03
    Level 3  
    Witam wszystkich mam problem, padło mi turbo pare tygodni temu No i wymieniałem turbine na regenerowana garett. Odebrałem od mechanika i tak pierwsza sprawa na seryjnej turbinie wkręcał się na obroty tak +/- 1.9-2.1tyś. obrotów, teraz jest to około 2.9-3.2tys obrotów, no i dopóki nie skręcę go wyżej no to jest takim mułem ze ruszyć gdzieś dynamicznie to problem, kolejna sprawa jest to ze jak przyspieszam około 1.7 tys obrotów w górę to przy 2-2,4tys obrotów czasami przerywa na pare sekund, no i ogolnie samochód jest o wiele głośniejszy, i ostatnia sprawa jest to ze przy puszczaniu gazu czy zimny silnik czy ciepły lekko słychać świstanie. Co jest nie tak?
    madamsz1
    Level 39  
    Tego nikt nie wiem co jest nie tak, ale jak była wina turbo i to chodzi tak jak opisane to raczej jest do bani ta regeneracja, albo źle ustawiona gruszka.
    No i trzeba jeszcze sprawdzić czy przy montażu nie uszkodzono jakiegoś przewodu powodując ucieczkę ciśnienia.
    Mantykora03
    Level 3  
    No mi mechanik mówił ze nic nie rusza przy tej turbinie bo jest na gwarancji
    Mantykora03
    Level 3  
    Dobra dzięki bardzo za sugestie, Pozdro miłego dnia!