Witam, staram się dowiedzieć jaki jest powód przepalania rezystora od razu po włączeniu urządzenia, spaliła już drugi rezystor i nie chcę wymieniać elementów w ciemno. Proszę o pomoc. Co zmierzyć i gdzie szukać przyczyny.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereJakubserwis wrote:Nie mam pojęcia.
franmayer wrote:A tak dla" nie elektronika" gdzie wpiąć? Jakoś na zdjęciu mógłbyś zaznaczyć?w szereg do układu instaluje się żarówkę 230V/60W
franmayer wrote:tak, nie rozpisywałem się bo myślałem że widać sfajczony rezystor 100 OhmChodzi Ci o R71?
Jakubserwis wrote:to co umiałem to sprawdziłem, czyli cewka i LNK
Jakubserwis wrote:franmayer wrote:A tak dla" nie elektronika" gdzie wpiąć? Jakoś na zdjęciu mógłbyś zaznaczyć?w szereg do układu instaluje się żarówkę 230V/60W
alekt77 wrote:Jeśli tylko "sprawdziłeś" LNK304 to wymień go i wymień ponownie R71 przed tym sprawdzając omomierzem czy kondensator elektrolityczny C41(granatowy, na 400V) nie ma zwarcia.
franmayer wrote:Najlepiej wylutować z układu i zmierzyć.
Jakubserwis wrote:A tak coś w temacie? I czy pod moim Nickiem jest napisane "elektronik, naprawa modułów AGD" ? Dopiero się uczę i szukam pomocy a nie nic nie wnoszących w temat postów.
Jakubserwis wrote:A tak dla" nie elektronika" gdzie wpiąć? Jakoś na zdjęciu mógłbyś zaznaczyć?