Witam. W ostatnim czasie wymieniłem router LTE na nowy Asus 4G-AX56 (wcześniej korzystałem z Huawei B593s). Udało się sparować cały sprzęt domowy działający w sieci wifi (m.in. komutery, telefony, drukarkę, chromecast, kamery wifi IP, gniazd bezprzewodowe itp.). Wszystko działało super. Do wszystkich elementów był dostęp zarówno będąc klientem sieci wifi jak i łącząc się przez internet (np. przez transmisję danych telefonem).. Tak było do momentu resetu routera. Odłączenie zasilania i ponowne uruchomienie routera spowodowało, że do gniazd wifi (Gosund SP111/SP211) nie ma dostępu spoza sieci wifi. Na poprzednim routerze, działało to bez problemu po każdym resecie. Dostęp do kamer wifi nadal jest bezproblemowy łącząc się zdalnie przez internet (nawet po resecie), ale wspomniane gniazda elektryczne są widoczne już tylko jako offline. Podłączając się do sieci wifi, gniazda są ponownie widoczne, ale odłączenie w telefonie wifi i próba połączenia przez transmisję danych, nie umożliwia dostępu do gniazd. Helpdesk ASUS-a odsyła mnie do firmy Gosund, a ja mając doświadczenie, że takie połączenia działały wcześniej na Huawei, zakładam że jest to jednak kwestia ustawień routera (może jakiś Firewall, ale wyłączyłem już chyba wszystko co było możliwe). POMOCY!!