Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

- Piaggio NRG Power DD - nie działają kierunkowskazy i rozrusznik

maslanaa13 23 Jul 2022 20:58 249 3
    maslanaa13
    Level 2  
    Witam potrzebuje pomocy odnośnie skuterka, wyciągłem stary zbiornik oleju, ponieważ nie nadawał się już. Wszystko było podpięte nie ruszane i przestały działać kierunkowskazy i rozrusznik, sprawdzałem wszystko co się da i nic nie wykazało żeby coś nie działało a wcześniej było normalnie, gdzieś wyczytałem, że trzeba podpiąć ze sobą 2 z 4 kabli aby wszystko zaczęło poprawnie działać chociaż nie mam pojęcia jakie kable i od czego, gdyby mógł ktoś pomóc byłbym bardzo wdzięczny
    BANANvanDYK
    Level 41  
    Zgadza się. Czujnik poziomu oleju to dwa przewody, ale wyprowadzone na cztery styki. Część zasilania instalacji przechodzi przez to złącze. To jest zrobione celowo, aby przy odłączeniu czujnika przerwać zasilanie obwodu rozruchu. Taki układ instalacji jest wykonany w każdym skuterze Piaggio 2T. Dodatkowo w starych skuterach były diody który zaświecały kontrolkę oleju przy pracy rozrusznika, a w nowszych zrobiono to w postaci timera w regulatorze napięcia.
    maslanaa13
    Level 2  
    Chodzi ci o te przewody do których podpięty był zbiornik? I jeśli o to chodzi to które z którym przewodem należy połączyć czy jak to zrobić aby mogło dalej pracować tak jak wcześniej?
    BANANvanDYK
    Level 41