Witajcie ,przepraszam ,jeśli podobny temat się pojawił ,ale szukam jakiegoś agregatu do zasilania domu w przypadku braku prądu z sieci .
Po krótce :
Posiadam fotowoltaikę 9,6 KW na solaredge hybrydzie , jednak ten kierunek jesli chodzi o magazynowanie energii chyba do mnie nie przemawia ,stąd decyzja o agregacie
Posiadam dom 200m2 SMART z Fibaro , pompę ciepła gruntową 8KW
Instalacja zrobiona porządnie ,rozdzielnica 2m na 1m .Elektrycy zrobili instalację również pod agregat ,czyli przełączanie agregat ,sieć .
Panowie jaki agregat wybrać do moich potrzeb ?
Myślę nad minimum 6,5KW z jakimś dobrym sinusem oraz w dieslu .
Chciałbym aby miał automatyczny start ,czyli żeby sam startował po zaniku napięcia z sieci .
Przeglądam różne ogłoszenia i powiem ,że ilość podróbek jaka się pojawiła na naszym rynku mnie szokuje .
Ktoś doradzi jakiś sprzęt ? budżet 10000 -15000 maks (super jak będzie tańszy )
Kolejna sprawa .. Gdzie taki agregat umieścić ? kotłownia raczej odpada ,czyli na zewnątrz komóreczka ?
Po krótce :
Posiadam fotowoltaikę 9,6 KW na solaredge hybrydzie , jednak ten kierunek jesli chodzi o magazynowanie energii chyba do mnie nie przemawia ,stąd decyzja o agregacie
Posiadam dom 200m2 SMART z Fibaro , pompę ciepła gruntową 8KW
Instalacja zrobiona porządnie ,rozdzielnica 2m na 1m .Elektrycy zrobili instalację również pod agregat ,czyli przełączanie agregat ,sieć .
Panowie jaki agregat wybrać do moich potrzeb ?
Myślę nad minimum 6,5KW z jakimś dobrym sinusem oraz w dieslu .
Chciałbym aby miał automatyczny start ,czyli żeby sam startował po zaniku napięcia z sieci .
Przeglądam różne ogłoszenia i powiem ,że ilość podróbek jaka się pojawiła na naszym rynku mnie szokuje .
Ktoś doradzi jakiś sprzęt ? budżet 10000 -15000 maks (super jak będzie tańszy )
Kolejna sprawa .. Gdzie taki agregat umieścić ? kotłownia raczej odpada ,czyli na zewnątrz komóreczka ?