Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Agregat prądotwórczy inwertorowy diesel

tsz_79 24 Jul 2022 11:39 420 4
    tsz_79
    Level 7  
    Witajcie ,przepraszam ,jeśli podobny temat się pojawił ,ale szukam jakiegoś agregatu do zasilania domu w przypadku braku prądu z sieci .
    Po krótce :
    Posiadam fotowoltaikę 9,6 KW na solaredge hybrydzie , jednak ten kierunek jesli chodzi o magazynowanie energii chyba do mnie nie przemawia ,stąd decyzja o agregacie
    Posiadam dom 200m2 SMART z Fibaro , pompę ciepła gruntową 8KW
    Instalacja zrobiona porządnie ,rozdzielnica 2m na 1m .Elektrycy zrobili instalację również pod agregat ,czyli przełączanie agregat ,sieć .
    Panowie jaki agregat wybrać do moich potrzeb ?
    Myślę nad minimum 6,5KW z jakimś dobrym sinusem oraz w dieslu .
    Chciałbym aby miał automatyczny start ,czyli żeby sam startował po zaniku napięcia z sieci .
    Przeglądam różne ogłoszenia i powiem ,że ilość podróbek jaka się pojawiła na naszym rynku mnie szokuje .
    Ktoś doradzi jakiś sprzęt ? budżet 10000 -15000 maks (super jak będzie tańszy )
    Kolejna sprawa .. Gdzie taki agregat umieścić ? kotłownia raczej odpada ,czyli na zewnątrz komóreczka ?
    jarekgol
    Level 31  
    tsz_79 wrote:
    Elektrycy zrobili instalację również pod agregat ,czyli przełączanie agregat ,sieć .
    ręczne wajchą czy sterowane elektrycznie?
    tsz_79
    Level 7  
    jarekgol wrote:
    tsz_79 wrote:
    Elektrycy zrobili instalację również pod agregat ,czyli przełączanie agregat ,sieć .
    ręczne wajchą czy sterowane elektrycznie?

Elektryczne

Dodano po 3 [minuty]:

kkknc wrote:
    Raczej pomyśl na 15-20kVA. Nowych nie znajdziesz, ale używki już tak.

Mógłbyś podać przykładowy link do ogłoszenia ? :)