Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Satel micra czujka otwarcia mmd 300

rafal.w30 24 Jul 2022 15:13 339 9
Optex
    rafal.w30
    Level 12  
    Witam,
    Posiadam system alarmowy satel micra i mam problemik z czujka otwarcia mmd 300 w szopie kiepsko jest z komunikacja pomimo że odleglość to jakieś 20m.
    Połączenie dom szopa mam tylko kabel zasilający i mam zastosowany transmiter sieciowy.
    Moje pytanko jest takie, czy dałoby radę coś wykombinować żeby zastosować czujkę przewodową z wykorzystaniem transmitera sieciowego?
  • Optex
    niebieskipolo
    Level 24  
    MMD-300 ma wejście M, do którego możesz podłączyć kontaktron przewodowy, a samą czujkę MMD umieścić w miejscu, gdzie będzie lepszy miała zasięg. Dobrze, jeśliby potencjalny włamywacz nie miał dostępu do czujki i kabla łączącego z kontaktronem przewodowym.
    rafal.w30
    Level 12  
    Spróbuję takiej metody, wcześniej wszystko śmigało i nagle się zepsuło nie widzi zamkniętych drzwi non stop są otwarte (czujka wymieniona na nową)

Dzięki za poradę
  • Optex
    rafal.w30
    Level 12  
    1 ÷ 1,5mb pociągnie?
    rafal.w30
    Level 12  
    Niezwłocznie przeczytałem i faktycznie 3m
    rafal.w30
    Level 12  
    Kupiłem kontaktron NC podłączyłem pod dodatkowe wejście w czujce MMD 300 i niestety nic się nie dzieje, tzn po zbliżeniu magnesu nie ma reakcji centrali że "drzwi są zamkniete" po odjęciu magnesu nie zapala się led w czujniku (czujke i kontaktron mam połączone na próbę i jestem w pobliżu centralki). Czujka MMD 300 działa bo po założeniu z powrotem mostka reaguje na magnes zapala się led czujnika.
    Dlaczego tak się dzieje?
    niebieskipolo
    Level 24  
    Sprawdzałeś omomierzem, czy kontaktron działa prawidłowo?
    rafal.w30
    Level 12  
    Działa prawidłowo a nawet wszystkie trzy działają. Wróciłem do poprzedniego ustawienia i czy RETRANSMITER SYGNAŁÓW RADIOWYCH MRU-300 SATEL w jakiś sposób może tu pomóc?