Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen berlingo 1.6hdi 110km - Brak mocy

slawekmalesza060183 26 Jul 2022 10:32 345 7
    slawekmalesza060183
    Level 2  
    Witam. Panowie mam problem z citroenem Berlingo 1.6hdi 110 km 2008 rok. Trzech majstrów odpuściło po wymianie turbo, wtrysków, przepływomierza, DPF czyszczony, pompa wysokiego ciśnienia, filtrów, czyszczeniu baku, czujnika temp. Paliwa, zawór turbiny, EGR , i nic za dużo nie pomogło . Auto idzie jak benzyna równo, brak tego wcisku w siedzenie przy 1800 obrotach. Według mnie jakaś tylko głupota ktoś miał taki już przypadek w 110 konnych HDi ????
    slawekmalesza060183
    Level 2  
    Sprawdzone przy wymianie turbo Gruszka nowa zawór od podcisnie nią wymieniony na nowy
    slawekmalesza060183
    Level 2  
    Niby pokazuje dawkowanie oki (według majstrów)
    DoctorCar
    Level 18  
    Pytanie kiedy i jak się to stało? Czy auto kupiłeś z tym problemem, czy po wymianie turbo to się stało?
    Robię właśnie podobny przypadek i auto trafilo do mnie z brakiem mocy, tylko że wersja 90KM 9HS ale też ma zmienna geometrie jak Twój.
    Stalo się to podobno po wyrzuceniu filtra cząstek i modzie softu, ale powrót do oryginalu nic nie zmienił, a po drodze okazało się ze turbinę jeszcze wymienili i z nia był problem, za daleko skręcony ogranicznik sztangi i turbo blokowało spaliny, mała regulacja i auto zdecydowanie lepiej "ciągnie do przodu"
    slawekmalesza060183
    Level 2  
    Auto kupione na brak mocy. Turbiny wymieniane jedna po regen. Druga używana i ta została

Dodano po 49 [sekundy]:

Kolego regulacja turbiny przy gruszce???

Dodano po 2 [minuty]:

Niby jest jakaś moc ale to nie 110km mój partner 90km idzie lepiej, tak jak pisałem nie ma wcisku w siedzenie przy 1800 obr
    żałosna udręka
    Level 34  
    Podaj jakieś konkrety, to będzie można się ustosunkować, bo teraz to jest gadka jak o technice z moją żoną. Ile pokazuje MAF, MAP i IQ. To na początek.