398216 Usunięty wrote: A ja powtarzam: Wyobraźnia nie jest zła ale bez podłoża teoretycznego jest bez sensu. Dokładnie tak, jak Twoje pomysły - To że Ty je sobie wymyśliłeś nie oznacza, że tak musi być.
Te związane z prądem działają, natomiast z mechaniki nie jestem aż tak doby, ale potrafię w pamięci przeprowadzić symulację obiektu w stopniu podstawowym...
398216 Usunięty wrote: Albo więc jesteś (przepraszam za tak drastyczne określenie) ograniczony umysłowo, albo (co pasuje mi bardziej) jesteś zwykłym trollem.
a wiesz, że ja dokładnie słyszałem to o Tobie? Tylko tam jakieś były podstawy, a tu nie masz żadnej argumentacji, bo po za samym marudzeniem niczego nie wniosłeś do tego wątku...
398216 Usunięty wrote: A na propozycję, byś sam spróbował przekuć swoje teorie na praktyczny model (działający!) odpowiadasz, że to żart? Czyli co? Sam w siebie wątpisz?
Nie wątpię. Nie mam doświadczenia z mechaniki a i narzędzi. Z narysowaniem rysunku mam problem, a co dopiero szkic urządzenia... Mechanika to nie projektowanie PCB...
398216 Usunięty wrote: To spróbuj wreszcie i nie mąć. Sam się przekonasz, że nie masz racji - może wtedy zaczniesz bardziej uznawać wiedzę innych a nie tkwić w tym co sam sobie wymyśliłeś.
A podasz może przykład z przeszłości/ YT podobnego eksperymentu wykorzystującego pole grawitacji i magnetyzm gdzie udowodniono, że to nie działa?
398216 Usunięty wrote: Jasne. A jak za 10 lat ktoś wymyśli stop mający 10 razy większe pole magnetyczne to dopiero pokażesz...
Nie zawsze przerost formy jest dobry dla danego rozwiązania technologicznego... Co najwyżej można zmniejszyć gabaryty...
Dodano po 3 [minuty]: _lazor_ wrote: Wartość teoretyczna nie jest za duża. Tak więc, nie za bardzo jest co drenować.
Mam na myśli neodymy, a nie cewki czy stal namagnesowaną. Te większe N52 trudno utrzymać w dłoniach... Jak jest z trwałością takich NATURALNYCH magnesów.