Cześć,
Mam router A68U, który nie się nie bootuje z powodu złego oprogramowania. Niestety, nie nadaje także na porcie seryjnym co powoduje, że nic się z nim nie da zrobić. Dlatego też wymyśliłem, aby przeprogramować s34ml01g200tfi00 na zewnątrz i wlutować go ponownie. Problemem jest tylko cena programatora dla takich pamięci. Dlatego też zastanawiam się, czy takie cudo: Link da radę, czy jednak nie warto czekać na to i się męczyć z lutowaniem?
Ogólnie plan jest prosty (gdy mam programator):
* Pobrać obraz bootloadera (posiadam już w formacie .bin)
* Wylutować pamięć
* Wlutować w tego pendrive
* Zrobić kopię pamięci (w sumie dla zasady)
* Wgrać plik .bin
* Wlutować do routera
* Pewnie dalej nie będzie działać
Ostatecznie, mogę przejść się po serwisach z nadzieją, że któryś mi to zrobi, ale wolał bym samemu się pobawić
Mam router A68U, który nie się nie bootuje z powodu złego oprogramowania. Niestety, nie nadaje także na porcie seryjnym co powoduje, że nic się z nim nie da zrobić. Dlatego też wymyśliłem, aby przeprogramować s34ml01g200tfi00 na zewnątrz i wlutować go ponownie. Problemem jest tylko cena programatora dla takich pamięci. Dlatego też zastanawiam się, czy takie cudo: Link da radę, czy jednak nie warto czekać na to i się męczyć z lutowaniem?
Ogólnie plan jest prosty (gdy mam programator):
* Pobrać obraz bootloadera (posiadam już w formacie .bin)
* Wylutować pamięć
* Wlutować w tego pendrive
* Zrobić kopię pamięci (w sumie dla zasady)
* Wgrać plik .bin
* Wlutować do routera
* Pewnie dalej nie będzie działać
Ostatecznie, mogę przejść się po serwisach z nadzieją, że któryś mi to zrobi, ale wolał bym samemu się pobawić