Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mitsubishi Pajero Pinin 1.8 GDI: Falujące obroty, reakcja na gaz, sprawdzenie przepustnicy

Dejwcio100 10 Aug 2022 12:24 513 5
    Dejwcio100
    Level 3  
    Witam, zostałem posiadaczem Pinina, wszystko chodziło w miarę dobrze, aż tu nagle pojawiły się problemy z obrotami. Mianowicie faluje na obrotach na gaz praktycznie wcale nie reaguje a jak reaguje to w zakresie 1000obr/min i to w strasznie wolnym tempie. Sprawdziłem przepustnice jest czysta. Nie bardzo wiem co mógł bym jeszcze sprawdzić. Dziękuje za pomoc
    badboy84
    Level 43  
    Błędów nie ma? Jak nie wiesz co sprawdzić? 2 pompy paliwa i milion innych rzeczy. Miałem kiedyś Carisme z tym silnikiem, falowanie na wolnych obrotach to temat rzeka. Lepiej nauczyć się z tym żyć niż próbować wyeliminować.
    Dejwcio100
    Level 3  
    A gdzie ten czujnik się znajduje ? Na przepustnicy ???
    NIXIE_123
    Level 34  
    Tak. Miałem ten silnik i ten problem. U mnie pomogło rozebranie tego czujnika wyczyszczenie ścieżek i podgięcie ślizgaczy. Pokleiłem pociaprałem dwuskładnikowym i po tym zabiegu auto chodziło jak zegarek. Może też być potencjometr pedału gazu który w space star był w komorze silnika.
    Dejwcio100
    Level 3  
    Jeszcze jedno pytanie, bo dziś jadę kupię druga kompletna przepustnice, i szukałem na forum jak powinna wyglądać adaptacja przepustnicy, lecz nic konkretnego nie mogę znaleźć. Pomoże ktoś ?