Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Rower elektryczny: samoczynne jeżdżenie, różne prędkości, parowanie wyświetlacza z baterią

MaciekStasiak1 17 Aug 2022 15:52 492 4
    MaciekStasiak1
    Level 3  
    Witam potrzebowałbym pomocy może ktoś by podpowiedział. Mam rower elektryczny którego coś kopło zaczął sam jeździć to znaczy nie trzeba pedałować. Na początku we wszystkich wspomagania nabierał różne prędkości typu Eco wolniej eko-plus trochę szybciej normal jeszcze szybciej normal Plus szybciej i power na maksa 25 na godzinę. Później jak go kopło to na eko eko plus i normal od razu zaiwania do 25 na godzinę na normal plus i power się wyłącza również na doładowaniu z górki też zaczął jeździć sam. Obecnie nie działa nic ktoś może mi podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny. Display z baterią łączy się poprzez Bluetooth od baterii tylko idzie kabel do silnika ,
    parowałem display z baterią kilka razy próbowałem nic nie daje. Bateria oczywiście naładowana dobra.
    Bynak
    Level 20  
    Dla dopełnienia obrazu z czym mamy do czynienia warto było by jeszcze podać markę i model roweru bo z opisu wygląda mi to na jakąś "fabrykę".
    MaciekStasiak1
    Level 3  
    Rower Simplon spotlight Rower elektryczny: samoczynne jeżdżenie, różne prędkości, parowanie wyświetlacza z baterią Rower elektryczny: samoczynne jeżdżenie, różne prędkości, parowanie wyświetlacza z baterią
    Bynak
    Level 20  
    Strasznie mało informacji o tym rowerze na necie wręcz śladowe ilości. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ewentualne zawilgocenie o ile mogło w ogóle do niego dojść. Skoro jedyne przewody do silnika idą od obudowy baterii to musi tam też znajdować się sterownik silnika choć o ile google wyświetliło mi dobry model akumulatora to ma on jedynie dwa grube pin-y a powinny być trzy do sterowania silnika BLDC. Z drugiej strony silniki z podobną obudową występowały z wbudowanymi sterownikami z tym że są one jedną wielką pomyłką konstrukcyjną gdyż aby się do niego dobrać trzeba rozpleść wszystkie szprychy aby dało się go "rozpołowić". Najlepiej odeślę Cię do typowego forum poświęconemu tylko e-pojazdom gdzie udziela się kilku fachowców w tej dziedzinie.

FORUM

Życzę powodzenia w naprawie.
    MaciekStasiak1
    Level 3  
    Dzięki za odpowiedź.Tak to ten drugi silnik trzeba rozpleść żeby się dostać