Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dekoder Zgemma 4K z 2 głowicami - Odbiór Canal+, Netflix, Timeshift, USB, CI+

Jaskin71 18 Aug 2022 14:56 1269 5
    Jaskin71
    Level 4  
    Chciałbym zakupić dekoder zgemma ale potrzebuję porady fachowców.
    Aktualnie mam canal plus ale czas na zmiany.
    Interesuje mnie dekoder z minimum dwoma głowicami, możliwość oglądania jednego programu i jednoczesnego nagrywania innego, jakość 4K, możliwość oglądania netflix, timeshift, względnie CI, szybki procesor, USB do nagrywania itp.
    tomaszlonski
    Level 31  
    Enigma2 to brak licencji czyli odbiór streamigów Netflixa głownie 720p o 4K tym bardziej zapomnij.

Z modułem CI+ nie możesz nagrywać i oglądać bo to niemożliwe. Dopiero droższe tunery Vu+ to umożliwiają.

Wybór ograniczony jak nie starsza Zgemma H9 Twin to opcją będzie l H7s.

Problem użycia karty operatora to już nie temat na to forum bo normalnie karta nie będzie działać w żadnym tunerze.
    Jaskin71
    Level 4  
    Znalazłem coś takiego:
    Octagon SF8008 Twin
    a dokladniej
    OCTAGON SF8008 4K UHD E2 2x DVB-S2X Twin Linux Multistream Receiver WLAN

Jakieś za i przeciw?
    tomaszlonski
    Level 31  
    Prawie to samo co Zgemmy lecz brak możliwości montażu dysku w tunerze i brak CI+ , ogólnie ograniczenia kart identyczne. Podstawowe konfiguracje umożliwiają tylko działanie kart TNK. Czyli działanie karty operatora to już Twój problem.

Alternatywnym wyborem od Octagona był by Ulan Ustym 4K PRO, to praktycznie identyczne tunery.
    Jaskin71
    Level 4  
    CI nie jest az tak wazne.
    najwazniejsze aby moc zrezygnowac z canal plus bo mieszkajac za granica i tak nie mam dostepu do vod, canal plus online, hbo go, a kupujac dekoder i pakiet to po dokladnie 5-ciu meiiacach zwraca mi sie cala kasa wylozona na nowy sprzet i mam oczywiscie wiecej programow.
    do tego nagrane filmy nie daja sie przerzucic na pendrive wiec pozostaja na twardym dysku canal plus.
    Poza tym canal plus stracil SGP, ligi niemiecka i angielska. Oferta coraz ubozsza, a koszt miesieczny caly czas ten sam. Dodatkowo ominiecie IP pod Player oryginalnym sprzetem jest mocno skomplikowane.
    moim faworytem jest nadal
    OCTAGON SF8008 4K UHD E2 2x DVB-S2X Twin Linux Multistream Receiver WLAN
    Koszt 114 Euro
    tomaszlonski
    Level 31  
    To już nie wiem nad czym się zastanawiasz zamiast od razu kupować jak jesteś zdecydowany.
    Jaki nie kupisz tuner z dwoma głowicami w tej klasie sprzętów na enigma2 będzie zawsze to samo poza różną ceną.