Proszę o radę fachowców jak to jest z dyszami do tych gaźników... Kurcze mam problemy z kosiarką (nie chce odpalać jak jest gorąca), wymieniłem już świece, cewkę, wyregulowałem zawory, chcę jeszcze przeczyscic gaźnik i wymienić w nim dysze. Problem jest taki że gdzie nie pytam to wszyscy mi mówią że dysze które akurat mają na stanie są odpowiednie do mojego gaźnika... Czy faktycznie tak jest że te dysze to obojętnie jakie?
Dodam że kod mojego silnika to: 9P702 0012H1
Jeden sprzedawca mi mówi że ma być dysza 596522, inny mówi że ma być dysza 596521, następny sprzedawca oraz serwis kosiarek z mojej okolicy że 597547
A najlepsze jest to że w mojej w letniej kosiarce była dysza o numerze 284807.... Podobno Briggs nie posiada dysz o takim numerze co jest dziwne bo kosiarka jest od nowości u mnie i nikt nigdy w niej nie grzebał...
Proszę doradzcie mi w tym temacie bo już głupieje
Dodam że kod mojego silnika to: 9P702 0012H1
Jeden sprzedawca mi mówi że ma być dysza 596522, inny mówi że ma być dysza 596521, następny sprzedawca oraz serwis kosiarek z mojej okolicy że 597547
A najlepsze jest to że w mojej w letniej kosiarce była dysza o numerze 284807.... Podobno Briggs nie posiada dysz o takim numerze co jest dziwne bo kosiarka jest od nowości u mnie i nikt nigdy w niej nie grzebał...
Proszę doradzcie mi w tym temacie bo już głupieje