Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Briggs&Stratton 550E - Jaka dysza do gaźnika?

MarcinM2020 18 Aug 2022 17:36 261 4
    MarcinM2020
    Level 16  
    Proszę o radę fachowców jak to jest z dyszami do tych gaźników... Kurcze mam problemy z kosiarką (nie chce odpalać jak jest gorąca), wymieniłem już świece, cewkę, wyregulowałem zawory, chcę jeszcze przeczyscic gaźnik i wymienić w nim dysze. Problem jest taki że gdzie nie pytam to wszyscy mi mówią że dysze które akurat mają na stanie są odpowiednie do mojego gaźnika... Czy faktycznie tak jest że te dysze to obojętnie jakie?
    Dodam że kod mojego silnika to: 9P702 0012H1

Jeden sprzedawca mi mówi że ma być dysza 596522, inny mówi że ma być dysza 596521, następny sprzedawca oraz serwis kosiarek z mojej okolicy że 597547
    A najlepsze jest to że w mojej w letniej kosiarce była dysza o numerze 284807.... Podobno Briggs nie posiada dysz o takim numerze co jest dziwne bo kosiarka jest od nowości u mnie i nikt nigdy w niej nie grzebał...

Proszę doradzcie mi w tym temacie bo już głupieje :)
  • Helpful post
    pitrel
    Level 22  
    Na stronie briggs podając nr silnika możesz pobrać między innymi katalog części.
    Numer wpisujesz w formacie 09P702-0012. Z katalogu wychodzi 596522

Briggs&Stratton 550E - Jaka dysza do gaźnika?
    MarcinM2020
    Level 16  
    Oo nie wiedziałem że można katalog pobrać, muszę to sprawdzić sobie. Dzięki za szybką odpowiedź
    A to ciekawe czemu u mnie w serwisie kosiarek pokazało im że ma być 597547... Czy jakaś różnica w tych dyszach faktycznie będzie?
    MarcinM2020
    Level 16  
    Temat do zamknięcia. Kolega pitrel udzielił wyczerpującej odpowiedzi za co mu bardzo dziękuję.