Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki smartfon do 1400 zł wybrać: MOTOROLA Edge 20 8/128GB czy Moto G42 4/128GB?

Panicz_ 19 Aug 2022 21:22 732 5
    Panicz_
    Level 3  
    Witam. Szukam telefonu dla taty, wymagania, tylko takie by działał płynnie przez 5 lat, mając na uwadze fakt, że będzie wykorzystany do podstawowych aplikacji (brak gier), robienia zdjęć. Fajnie jak wyświetlacz będzie lepszej jakości. Cena do 1400 zł, tylko nowe sprzęty z gwarancją. Tata chce motorole i tutaj wstępnie wybrałem Moto Edge 20 8/128GB w cenie 1400 zł i Moto G42 4/128GB w cenie 1000 zł. Pytanie jest takie, mając w uwadze użytkowanie telefonu przez dłuższy czas lepiej postawić na wydajność (Moto Edge 20) czy na dłuższe aktualizacje androida (G42 dostanie Androida 13). Z góry dzięki za opinie.
    patrykbielecki1979
    Level 4  
    Panicz_ wrote:
    Witam. Szukam telefonu dla taty, wymagania, tylko takie by działał płynnie przez 5 lat, mając na uwadze fakt, że będzie wykorzystany do podstawowych aplikacji (brak gier), robienia zdjęć. Fajnie jak wyświetlacz będzie lepszej jakości. Cena do 1400 zł, tylko nowe sprzęty z gwarancją. Tata chce motorole i tutaj wstępnie wybrałem Moto Edge 20 8/128GB w cenie 1400 zł i Moto G42 4/128GB w cenie 1000 zł. Pytanie jest takie, mając w uwadze użytkowanie telefonu przez dłuższy czas lepiej postawić na wydajność (Moto Edge 20) czy na dłuższe aktualizacje androida (G42 dostanie Androida 13). Z góry dzięki za opinie.

Popatrz jeszcze sobie na RealMe i na Xiaomi ;) Może się przyda. A jak stwierdzisz, że Ci nie pasuje to ta Moto będzie okay ;)
    jerzyf
    Level 23  
    Samsung Galaxy A52 za 1199zł
    winmap
    Level 37  
    Z dala od motoroli.. Tata się zawiedzie. Xiaomi, Samsung np.
    Wr841nd
    Level 14  
    Samsung nic na exynosie ! Żre baterie jak glupi.
    Zreszta cenowo też sa drodzy ( o przypadkowym serwisie nie wspomne )

Xiaomi ? Bylo fajne kilka lat temu ( brak problemów z softem ) później zaczely sie pojawiać glosy o cudach ( w tym reklamy w OS ! ) I wielu bledach w oprogramowaniu..

No i mialem w xiaomi 11 przelożyć karte SD z samsunga u Matki ( zdjecia ) i naprawde sam sie zdziwilem że można tak prosta żecz jak przegladarka zdjeć napisać z bledami ( miniaturki widzi proba odczytu pliku : dany format jest nieobslugiwany ) eee co .jpg i nie ?

Ok proba zrobienia zdjecia : cyk niby zrobione proba odczytu i PLIK NIE ISTNIEJE !!

Mowie ok moze karta SD walnieta .

Wrzucam do swojej 3 letniej motoroli G7 Power i ???
    Wszystkie zdjecia są odczyt bez bledów i nawet to zaginione zdjecie...

Wtedy zrozumialem dlaczego ludzie tak slabe opinie maja teraz o XA ( o zacieciach interfejsu -SIC ! To nie czasy 5 lat wstecz .. moze nie wspomne )

Co do moty mam ja 3 rok zwykly " semi budżetowy" na tamte czasy tj 700zł.
    Na ten okres czasu mialem 3 ( slownie 3 ) zaciecia sie systemu ( dialer telefoniczny sie zawiesił to pamietam 1 raz )

Motorola moja ma prawie czystego androida i ci mieli ta motke to długo szukaja czegoś jako zamiennik gdyby ona padła.

Co do Taty ( on nie ma niewiadomo jakich wymagań prawda ? ) To G42 bedzie aż " nadto"
    Bateria 5Ah Snap620 poradzi sobie na luzie z typowym używaniem.
    winmap
    Level 37  
    Wr841nd wrote:
    Samsung nic na exynosie ! Żre baterie jak glupi.
    Zreszta cenowo też sa drodzy ( o przypadkowym serwisie nie wspomne )

Xiaomi ? Bylo fajne kilka lat temu ( brak problemów z softem ) później zaczely sie pojawiać glosy o cudach ( w tym reklamy w OS ! ) I wielu bledach w oprogramowaniu..

No i mialem w xiaomi 11 przelożyć karte SD z samsunga u Matki ( zdjecia ) i naprawde sam sie zdziwilem że można tak prosta żecz jak przegladarka zdjeć napisać z bledami ( miniaturki widzi proba odczytu pliku : dany format jest nieobslugiwany ) eee co .jpg i nie ?

Ok proba zrobienia zdjecia : cyk niby zrobione proba odczytu i PLIK NIE ISTNIEJE !!

Mowie ok moze karta SD walnieta .

Wrzucam do swojej 3 letniej motoroli G7 Power i ???
    Wszystkie zdjecia są odczyt bez bledów i nawet to zaginione zdjecie...

Wtedy zrozumialem dlaczego ludzie tak slabe opinie maja teraz o XA ( o zacieciach interfejsu -SIC ! To nie czasy 5 lat wstecz .. moze nie wspomne )

Co do moty mam ja 3 rok zwykly " semi budżetowy" na tamte czasy tj 700zł.
    Na ten okres czasu mialem 3 ( slownie 3 ) zaciecia sie systemu ( dialer telefoniczny sie zawiesił to pamietam 1 raz )

Motorola moja ma prawie czystego androida i ci mieli ta motke to długo szukaja czegoś jako zamiennik gdyby ona padła.

Co do Taty ( on nie ma niewiadomo jakich wymagań prawda ? ) To G42 bedzie aż " nadto"
    Bateria 5Ah Snap620 poradzi sobie na luzie z typowym używaniem.

Posiadam xiaomi 11. Wcześniej redmi i mi 9. Nigdy żadnych problemów z softem ani podobne. Więc Chyba to przypadki losowe jak w każdych markach tel. W Xiaomi to tylko te reklamy czasem wkurzają. Ale są sposoby żeby wyłączyć..