Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MSI GT70 gt70 - Klawisz N szwankuje: zanieczyszczenia, gumka, wymiana klawiatury?

vasteq 28 Aug 2022 21:49 414 5
    vasteq
    Level 18  
    W moim laptopie szwankuje klawisz N, albo jest cały czas wciśnięty i wpisuje literkę nnnn albo czasami przestaje działać. Rozbierałem klawisz i są w około jakieś zanieczyszczenia ale pod gumką nic nie widać. Czy czeka mnie wymiana klawiatury w takim razie?
    roberttt7
    Level 3  
    Jeśli klawisz się zacina i pod gumą nic nie widać + przestaje działać to raczej wymiana, spróbuj się pozbyć reszty zanieczyszczeń ale wątpie że to coś pomoże.
    viayner
    Level 43  
    Witam,
    czy rozmawiamy o:
    - klawiszu wcisnietym mechanicznie i podtrzymywanym w tej pozycji przez "cos"
    - zwierajacej gumce czy innym srodku np. na sciezkach
    Najpierw oczysc wszystko dokladnie.
    Pozdrawiam
    vasteq
    Level 18  
    Klawisz nie jest wciśnięty, normalnie reaguje, gumka pracuje normalnie. Dziś włączyłem rano komputer i działa przez 10 min ok, pozwoliłem sobie nawet napisać tą wiadomość, a za chwilę znowu wariuje. Ta gumka chyba na klej jest, jeśli ją zerwę to jak zamontuję? Widzę że są jakieś klawiatury zamienne na allegro ale wątpię żeby one miały podświetlenie LED (czytałem w komentarzach że brak 2 taśmy dla podświetlenia led)
    vasteq
    Level 18  
    Zaciął sie shift teraz juz na stałe. Zdjąłbym gumkę żeby sprawdzić czy pod nią coś siedzi ale czy ona jest klejona? Orientuje się ktoś czy żeby zdjąć gumkę trzeba demontować całą klawiaturę?
    vasteq
    Level 18  
    Podłączyłem klawiature bluetooth i odblokowała się ta z laptopa. Z tym że po ok tygodniu na niektórych klawiszach nie działają duże litery z Shiftem. Inne na Shifcie po prawo i inne po lewo.