Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    Michal51
    Level 12  
    Witam mam CD YAMAHA CDX480 i CD Technics-a SL-PG440A oba sprzety nie naleza do najnowszych sa mniej wiecej z tego samego roku (porównywalne modele ) . Technics zbudowany solidnie czyta wszystko co mu sie wsadzi nawet płyty które sa masakrycznie porysowane o RW nie wspomne bo praktycznie tylko te uzywam . Nie ukrywam Technics dostał po tyłku i nic nawet klawisze w panelu nie siadły wszystko jest tak jak go kupiłem Natomiast YAMAHA : zacznijmy od tego ze jest uzywana "od swieta" , nie czyta płyt RW , to jeszcze ostatnio sie zaczeła sypac np. z połowy 2 tracka przeskakiwał pare tracków dalej itd. natomiast teraz gdy nie ma płyty na wyświetlaczu pokazuje sie "1" a gdzy jest płyta "0" oczywiście nic nie widzi i nie czyta ,na 90% rozsypał sie laser . Po zdjeciu górnej pokrywy widac duzego scalaka z napisem Yamaha (od wyświetlacza ) nop i zaczynam sie zastanawiać gdzie jest główny scalak od laserka . Po wyciagnieciu płyty od strony sciezek ukazał sie scalak oczywiście SMD z napisem TECHNICS no to mnie troszke zdziwiło czy taka firma jak Yamaha była tak zacofana ze musiała kozystac z komponentów Technics-a hmm ciekawe . W koncu to i to jest JAPAN ale duzo osób twierdzi ze yamaha przebija technicsa we wszystkim !! Teraz to moze i tak bo Technics juz nie produkuje takich sprzetów tylko sprzet dla DJ i to wysokiej jakości a nawet bardzo wysokiej !! Czy yamaha była i jest taka dobra ?? Gdzie moge kupić laser do takiej yamahy (laser KSS-210A) ?? A ja o technicsie nie zmienie zdania moze jeśli chodzi o jakośc dzwieku to nie bajeczna ale jest b.dobra ale napewno sprzet tej firmy jest trwały !! i moim zdaniem dostatecznie dobry .
    trzygrosze
    Level 21  
    Witam. O co Ci własciwie chodzi ? zastanawiasz sie nad kupnem cd ? czy medytujesz nad tym która z firm jest lepsza ? Jęśli chodzi o wzmacniacze to wole Yamahe ale ta stara tak do lat 90. A odtwarzacze ? róznie to bywa . Nie sugeruj sie jednym przypadkiem.
    Michal51
    Level 12  
    Nie zastanawiam sie nad kupnem bo jestem właścicielem obu CD raczej medytuje jak napisałeś . Chciałem zauwazyc ze Yamaha nie jest takim super sprzętem jak wiele osób twierdzi i ze technics nie jest złym sprzetem a w recz przeciwnie . A konkretnie to chciał bym wiedzieć gdzie moge dostać laser do tego ustrojstwa moze ktoś ma urzywany sprawny laser . pozdrawiam
    trzygrosze
    Level 21  
    http://www.impelshop.com/

http://elektroniksc.com.pl/index.php?sGrupa=Laser

http://www.czytniki.pl/cgibin/shop?info=1096&sid=031cbe8f

Kto googla nie bładzi :] Na Allegro tez sie cos znajdzie.

W technicsach sa ( wzmacniaczach ) scalone końcówki mocy , mimo ze bardzo dobre ale zawsze i do tego sa nie do zdobycia. Odtwarzacze... tez miałem kilka ... takie srednie, poprostu są. Teraz mam marantza CD 43 i jestem zadowolony :] i amplituner Technics SA 313 i brzmi okropnie, wysokie tony do bani .. tak jakby sycza... O tym co kto miał, jak to grało i co kto woli to mozna by załozyc osobne forum.
    Michal51
    Level 12  
    Dzieki za linki zaraz zobacze a co do amplitunera to wiem bo amplitunery nie wyszły im . A tak na marginesie to nie ma tam scalonej końcówki mocy tylko jest hybryd a to jest dośc spora róznica . dobre sa te starsze wzmaki tej firmy na tranzystorach taki 2 razy 180W oczywiscie sinus słyszałem taki wzmak i sie nim bawiłem niezła dynamika i pełna paleta dzwieków . Czuc było ze gra . Ale model modelowi nie równy poto tyle ich wyszło aby mozna było wybierać . oki szukam tego lasera .pozdrawiam