Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] MERCURIUS 4 LTD - Wtyczka przy wejściu od ładowania bardzo sie grzeje

lukaszek356 31 Aug 2022 12:19 219 4
    lukaszek356
    Level 11  
    Witam, mam problem ze Skuterem elektrycznym Mercurius 4 ltd. Mianowicie, od jakiegoś czasu miałem problem z ładowaniem, czasami po podłączeniu ładowarki migał na niej błąd 2mrugniecia ( pomarańczowej i zielonej kontrolki jednocześnie) chwilka przerwy znów dwa mrugnięcia, ładowarka oryginalna . Po odłączeniu i ponownym podleczeniu, było ok. Kilka dni temu zauważyłem, że wtyczka przy wejściu ładowania w wózku jest bardzo gorąca, aż parzy. Czym to może być spowodowane? Uszkodzona ładowarka, zwarcie, zaśniedziałe styki w wejściu? kolega polecił mi, popsikać w wejście kontaktem w sprayu, bądź zmywaczem do tarcz hamulcowych, posiadam oba środki, który byłby lepszy? i czy przed popsikaniem odpinać klemy? Z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc i pozdrawiam
    lukaszek356
    Level 11  
    Odpinać klemy przed podpisaniem? Nie znam się zbyt bardzo a nie chce zrobić zwarcia
    lukaszek356
    Level 11  
    Problem rozwiązany, kontakt w sprayu nic nie pomógł. Jak sie okazało bolec masowy w ładowarce, był aż czarny, podgiąłem styki w gnieździe w wózku, zmieniłem ładowarkę ( akurat miałem drugą, o identycznych parametrach ) i teraz nic się nie grzeje.