Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

EPSONL805 brudzi kartkę - brudzi kartkę tuszem - druk na papierze 250

ewelina_k 07 Sep 2022 13:53 426 1
phoenixcontact
    ewelina_k
    Level 1  
    Dzien dobry,

bardzo proszę o poradę. Mam drukarkę EPSON L805. Wykorzystywana w domu, głównie do druku zdjęć, raz na 2-3 miesiące - takie niedzielne użytowanie ;)

Chciałam wydrukować ulotki z tekstem na kraftowym papierze 250g (jak w załączniku). Niestety drukarka brudzi mi kartkę - szczególnie w rogach. Kilkukrotnie trochę na oślep zmieniałam a to czcionki, a to ustawienia. Niestety bez rezultatu. Na zwykłym papierze także potrafi zabrudzić ale zdecydowanie rzadziej. Czy macie Panstwo dla mnie jakieś rady? Nie ma informacji o max grubości papieru, ale papieruy do zdjęć nie są jakoś wybitnie cieńsze.

Z góry dziękuję.
    Ewelina

EPSONL805 brudzi kartkę - brudzi kartkę tuszem - druk na papierze 250 EPSONL805 brudzi kartkę - brudzi kartkę tuszem - druk na papierze 250

EPSONL805 brudzi kartkę - brudzi kartkę tuszem - druk na papierze 250 EPSONL805 brudzi kartkę - brudzi kartkę tuszem - druk na papierze 250 EPSONL805 brudzi kartkę - brudzi kartkę tuszem - druk na papierze 250 EPSONL805 brudzi kartkę - brudzi kartkę tuszem - druk na papierze 250
  • phoenixcontact
    wachor20
    Level 11  
    Zmiana ustawień nic tu nie da. Wyczyścić trzeba bo się pewnie z głowicy smoła leje. Papier pewno sztywny to nic dziwnego. Takie czyszczenie to już ktoś rozważony musi wykonać. Pozdrawiam