Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hotpoint Ariston ELTB 4B019 - buczy i się nie włącza

percipi123 10 Sep 2022 09:19 147 5
    percipi123
    Level 2  
    Dzień dobry, od wczoraj zmywarka, która stoi u mnie w mieszkaniu, ale nigdy nie była używana wcześniej, buczy przez kilka minut, a potem przestaje na kilkanaście minut i tak w kółko. Jak próbowałem ją wyłączyć przyciskiem, to po kilku sekundach się ponownie włączała. Niestety mam zabudowaną kuchnie i sama zmywarka jest zabudowana i ciężko mi sprawdzić coś z tyłu lub resetować ją przez odłączenie od prądu (zwykłe wyłączenie korków nic nie dało). Czy miałby może ktoś jakieś sugestie co w takim przypadku mogę zrobić? Dziękuję z góry.
    Kenworth 18
    Level 43  
    Pobiera wodę? Czy tylko słychać to "buczenie"? Czy po włączeniu urządzenia słychać pompę odpływową?
    percipi123
    Level 2  
    Nie widać, żeby pobierał, rury z wodą prowadzące do zmywarki wystaja trochę i widać by było (i pewnie słychać) jakby tam woda leciała. Jakiś charakterystyczny dzwiek powinien być dla pompy odpływowej? Tak naprawdę to to buczenie brzmi trochę jak jakaś pompa.
    Kenworth 18
    Level 43  
    Czyli wygląda to na wyciek wewnątrz urządzenia a wtedy pompa odpływowa pracuje ciągle.
    percipi123
    Level 2  
    Brzmi źle, czy ten problem z samoistnym restartem też może być z tym związany?
  • Helpful post
    Kenworth 18
    Level 43  
    Może to być powiązane. Niestety należy wydobyć urządzenie z zabudowy, zdjąć boki, wysuszyć podłogę zmywarki i zlokalizować wyciek o ile zmywarka rozpocznie cykl mycia bo osuszeniu.