Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dlaczego po resecie routera, kamera EZVIZ LC1C nie łapie sygnału Wi-Fi?

forrelsc 23 Sep 2022 22:28 1563 2
    forrelsc
    Level 2  
    Witajcie, mam problem z połączeniem kamery EZVIZ LC1C do wifi w routerze. Połączyłem się z komórka przez hotspot i nawet przez wzmacniacz sygnału połączony do tego routera i kamera łączy się. Przez wifi z routera nie chce się łączyć. Wcześniej, zaraz po zakupie kamery połączyłem kamerę do mojej sieci wifi i wszystko działało. Od wczoraj kamera przeszła w tryb offline po resecie mojego routera i nie chce się połączyć do wifi, a ja nie pamietam jakie ustawienia wcześniej miał router. Wszystkie inne urządzenia w domu łącza się z wifi przez router, a kamera nie. Resetowałem kamerę kilka razy, usuwałem ją z konta w aplikacji i próbowałem dodać i nic. Zmieniałem hasła w wifi, nazwy sieci wifi i podawałem nowe dane do kamery i nadal nie chce się łączyć z wifi. Kamera wygładza komunikat, że niepoprawne hasło wifi, a ja podaje dobre hasło. Czy kamera ma jakieś ograniczenia? Czy router (D-link) musi być jakoś specjalnie skonfigurowany, żeby kamera się połączyła? Poproszę o pomoc. Nie wiem co mam robić.
    sosarek

Level 43  
    Usunąłeś ją z telefonu ale czy i z konta Ezviz?
    Skąd wiesz że reset urządzenia został wykonany poprawnie?
    forrelsc
    Level 2  
    Resetowałem kamerę na guziku, kamera dała komunikat, że reset poprawny. Innej możliwości resetu tutaj nie ma. Usuwałem kamerę z konta w aplikacji EZVIZ. Nic. Zakładałem nowe konto, na nowe dane, próbowałem dodać kamerę i połączyć z wifi w routerze i nic. Kamera nie chce się łączyć bezpośrednio z moim routerem.