Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Schemat instalacji do Żuka

mateuszfx 14 Nov 2005 17:15 19800 12
    mateuszfx
    Level 10  
    Potrdzebuje schemat instalacji elektrycznej do żuka. Oraz jeśli ktoś wie jak sprawdzić czy prądnica do żuka ładuje i mugłby się podzielić ze mną ta wiedzą to byłbym b. szczęsliwy:?:
    HenryK3
    Level 29  
    Jaki to Żuk (rocznik) skoro jeszcze ma prądnicę?

Jak prądnica jest zamontowana w Żuku to można (nie wolno tego robić jak jest alternator !! )zdjąć klemę z akumulatora na pracującym silniku. Silnik musi mieć większe obroty bo na wolnych może zgasnąć. Później na wyższych obrotach można ją obciążać np. światłami. Jasność świecenia będzie prostym sprawdzianem sprawności prądnicy.
    Trzeba mieć świadomość, że prądnica ma ok. 300W mocy (nie pamiętam dokładnie) o ile jest w pełni sprawna i osiąga ją na dość wysokich obrotach.
    Warto zmierzyć napięcie na zaciskach akumulatora podczas pracy silnika.
    Przy naładowanym akumulatorze powinno być na poziomie 14V
    Byłbym zapomniał, Żuk ma przecież amperomierz w desce rozdzielczej, po jego wskazaniach też można ocenić ładowanie.

Natomiast wymontowaną prądnicę można uruchomić jako silnik.
    To tak najprościej.
    danielcyk
    Level 11  
    witam potrzebuje schemat instalacji elektrycznej do żuka jak by ktoś miał to prosze o pomoc i o kontakt
    kaPLAR
    Level 1  
    witam, podłączam się do tematu, mam żuka z rocznika 92, i potrzebuję schemat instalacji elektrycznej, bądź całą książkę obsługi technicznej, z góry dzięki ,,,,,,,, pozdrawiam,,, podaję kontakt >> ralpak(malpa)o2.pl
    cezars65
    Level 24  
    Dobry wieczor.Trochę za póżno aby iść do garażu , po książki , ale jutro zamieszczę schematy tego o co prosicie, Pozdrawiam.
    User removed account
    User removed account  
    pablo79
    Level 12  
    Witam,

Ja też potrzebuję do Żuka '96 A07B

Pozdrawiam
    pablo79
    rationis
    Level 13  
    Poszukuję instrukcji naprawy(serwisówki) do Żuka A 11B '89.
    sieu1
    Level 1  
    Witam ktoś ma schemacik żul+prądnica (plus na karoserii) chyba mam coś nie tak po naprawie prądnicy bo ładowanie 16V
    pioterAos
    Level 18  
    Prosty układ, 6-prądnica, 5-regulator, gruby przewód na lewo pod nim do stacyjki i akumulatora.
    Nie mogę dodać pliku, wysyłam na p.w.
    Wysłane, ale jeszcze pewnie trzeba regulator wyregulować. Nie włączaj świateł bo spalisz żarówki.
    Maniek_Oka
    Level 1  
    witam
    dostalem gola wiazke do zuka i potrzebuje malej podpowiedzi. w instalacji znajduje sie 8 pinowa kostka z przewodami w kolorach zielonym zoltym zielono czarnym niebieskim i bialo czarnym. wie ktos albo ma mozliosc podejzenia co powinno byc podpiete w to miejsce

3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. S.
    pioterAos
    Level 18  
    Witam, wymienione jest 5 kolorów, zostało 3, jakie są. Gdzie jest ta kostka, w środku, na końcu, jaki jest długi odcinek od niej do głównego pęczka przy bezpiecznikach i od ostatniego odgałęzienia. Pod maską takiej nie znalazłem.
    maroboss215
    Level 11  
    Witam.Posiadam taką książkę do żuka,wydanie bodajże 85 rok,są tam schematy elektryczne,to mogę pyknąć fotkę.Mam też instrukcję obsługi do nowych żuków od 95 roku,tam tez jest schemat elektryczny,takie coś.Zdjęcie jest w dużej rozdzielczości,to powinno być wszystko widoczne.
    Schemat instalacji do Żuka
    A osobiście polecam włożyć do żuczka instalkę z poldka,Ja tak zrobiłem i jest super.Powyrzucałem niepotrzebne przewody,a zostawiłem tylko to,co potrzebne,lub to,co może się przydać w przyszłości.