Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lista kanałów .bin w edycja - Jak edytować istniejącą listę kanałów w .bin za pomocą DBEditor

tellur1988 14 Oct 2022 13:13 222 2
    tellur1988
    Level 2  
    cześć

Mam istniejącą listę kanałów zapisaną jako .bin. Znalazłem ją w Internecie. Nie do końca pasuje mi układ kanałów + niektóre mają niewłaściwe częstotliwośc. Chciałbym sam to zaktualizować. Jednak gdy otwieram ją w DBEditorze - nic się nie pojawia. Czy coś robię źle?

korzystam z instrukcji zawartej w wątki na tym forum, ale nie mam pliku USER_DB. Skąd go pobrać?
    załączyłem 2 screeny Lista kanałów .bin w edycja - Jak edytować istniejącą listę kanałów w .bin za pomocą DBEditor Lista kanałów .bin w edycja - Jak edytować istniejącą listę kanałów w .bin za pomocą DBEditor

pozdrawiam
    tomaszlonski
    Level 30  
    Najpierw to poszukaj po forach odpowiedniej wersji edytora do swojego modelu tunera.

Edycja niewłaściwym edytorem czy zły zapis bazy danych może uwalić tuner i pomoże tylko wgrywanie firmware przez RS.
    tellur1988
    Level 2  
    Udało mi się już zuploadować listę kanałów. Bez problemu mogę też zmieniać ich pozycję góra dół. Jednak gdy próbuję dodać kanał na odpowiednim transponderze to mimo iż wszystkie parametry teoretycznie się zgadzają, to kanał nie działa. Nie mam pojęcia dlaczego, siedzę nad tym od rana.

Macie jakieś doświadczenia z dodawaniem / edytowaniem kanałów aby działały? Coś robię źle, ale nie mam pojęcia co!