Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] PS2 FAT: Sparowanie dwóch kontrolerów PS4 za pomocą aplikacji OPL - łączenie, ustawienie

tablica24 05 Nov 2022 19:35 357 9
    tablica24
    Level 14  
    Witam.
    Mam pytanko jak sparować 2 kontrolery z PS4 do PS2 za pomocą aplikacji OPL.
    Generalnie 1 pad idzie sparować i działa wszystko prawidłowo.
    Gdy podpinam drugi zaczynają się nakładać na siebie...
    Po restarcie konsoli obsługiwany jest tylko jeden.
    misiozol
    Level 33  
    A mozesz jasniej jak to wykonujesz ? W ustawieniach nie ma mozliwosci z tego co mi sie wydaje 2go kontrolera.
    tablica24
    Level 14  
    Adapter bt po usb.
    OPL uruchamiam przez fmcb 1.966.
    W konfiguracji opl ustawiam parowanie pada po bt ale najpierw musze podłączyć go po usb. I wszystko działa pięknie z jednym padem ale po podłączeniu drugiego parują się na tym samym slocie pady pala się na niebiesko oba.

Dodano po 3 [godziny] 12 [minuty]:

Dla testu uruchomiłem tak jak wspomniałem z 1 padem działa prawidłowo a po uruchomieniu drugiego dosłownie na chwilę się paruje a nawet pad dostaje inny kolor po czym zrywa połaczenie dla obu kontrolerów. Co może być przyczyną ?
    tablica24
    Level 14  
    Ma ktoś doświadczenie z tym urządzeniem ?

Link

Jeśli to po prostu działa dobrze to zakupię 2 :)
    misiozol
    Level 33  
    Z tym konkretnym nie mam, ale kiedys kupywalem bezprzewodowe kontrolery do ps2 wygladaly jak zwykle pady do ps2 tylko w zestawie byly jeszcze adapter do wsadzenia w ps2. kosztowale raptem ~7$ i dzialaja do tej pory tez na alichinczyku.
    tablica24
    Level 14  
    Mam taki kontroler pokroju alechinczyk. Powiem tak : Dziękuję postoję :D
    misiozol
    Level 33  
    Taki tzn jaki ?
    tablica24
    Level 14  
    Coś tego pokroju :

https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-pad-kontroler-ps2-playstation-2-ps-12698823037?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_pla_pmax_catch-all&ev_campaign_id=17953739188&gclid=CjwKCAiA68ebBhB-EiwALVC-Nm3Afd8ig16hdXT0LlKC0IeHaoF9JsiRul7NPZy457H3jbFd05U8cxoCEW4QAvD_BwE
    misiozol
    Level 33  
    Chyba mam podobny tez, ale nie az taki tandetny :lol:
    tablica24
    Level 14  
    Problem rozwiązany.
    Nie bawiłem się w półśrodki podrabiane kontrolery, dongle usb etc.
    Zakupiłem 2 adaptery Bitfunx Blueretro pod 2 kontrolery DS4. Jeden adapter obsługuje 1 kontroler!!! Generalnie mega rozwiązanie aby nie męczyć się z kablami. Działa zaraz po uruchomieniu konsoli a nie tak jak w przypadku dongla BT tylko w OPL.

Plusy
    - Działa idealnie,
    - Kontrolery od PS4 są bardziej precyzyjne w strzelankach niż orginały od PS2 :)
    - Wspracie producenta poprzez aktualizacje urządzeń :) Link
    - Nie wymagają dodatkowego zasilania z usb

Minus
    - Cena ( Ja nie żałuję wydanych 230 zł :D )

Zamówiłem z tego linku
    Link

Na koniec zdjęcie mojego grubasa z adapterami podczas gry w Baldura CO-OP :)

PS2 FAT: Sparowanie dwóch kontrolerów PS4 za pomocą aplikacji OPL - łączenie, ustawienie