logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Beko MWUE9636CWE - nowa pralka nie uruchamia się, dziwny błąd?

sinskipatryk 28 Lis 2022 10:20 2802 9
REKLAMA
  • #1 20307276
    sinskipatryk
    Poziom 3  
    Witam.
    Chcieliśmy zrobić z dziewczyną pierwsze pranie w wynajętym mieszkaniu. Po zamknięciu drzwiczek, słychać dźwięk ich blokowania, pralka włącza się, jednak słychać z jej wnętrza jedynie buczenie, program nie zaczyna się, pralka nie pobiera nawet wody. Sprawdzałem wężyk, kran, wszystko sprawne, woda jest. Pralka jest nowa. Na wyświetlaczu pojawia się dziwny błąd, którego nie jestem w stanie rozszyfrować. Jest ktoś w stanie pomóc i podpowiedzieć co to za błąd? Czy muszę atakować telefonicznie właściciela? Pralka na pewno jest na gwarancji, tak jak wspominałem, jest nowa.
    Beko MWUE9636CWE - nowa pralka nie uruchamia się, dziwny błąd? Beko MWUE9636CWE - nowa pralka nie uruchamia się, dziwny błąd?
  • REKLAMA
  • #2 20307291
    Adam-T
    Poziom 41  
    Ocena: 1092
    sinskipatryk napisał:
    Czy muszę atakować telefonicznie właściciela?

A może by warto najpierw zajrzeć do instrukcji?
  • REKLAMA
  • #3 20307319
    sinskipatryk
    Poziom 3  
    @Adam-T
    Serdecznie dziękuję za taką odpowiedź. Niestety w instrukcji nie ma takiego kodu błędu, który pojawia się na pralce. Nie pisałbym też posta tutaj, gdybym znalazł coś w instrukcji.
  • REKLAMA
  • #6 20307509
    mipix
    Poziom 38  
    Ocena: 1469
    Skoro jest nowa, to czy śruby transportowe są odkręcone? Da się ręką rozbujać bęben?
  • #7 20307530
    sinskipatryk
    Poziom 3  
    Piotr2608 napisał:
    Naciśnij Szybkie Pranie przez min. 10s.

Nie pomogło, próbowałem przed wybraniem programu, jak i po. Nie daje to żadnego efektu, trzymałem bardzo długo. Przyciski blokują się i odblokowują w kółko.

Dodano po 59 [sekundy]:

mipix napisał:
    Skoro jest nowa, to czy śruby transportowe są odkręcone? Da się ręką rozbujać bęben?

Śruby są odkręcone, bęben można swobodnie rozbujać ręką.
  • REKLAMA
  • #9 20308088
    sinskipatryk
    Poziom 3  
    bubu1769 napisał:
    A wszystkie przyciski "klikają"?
    Może któryś się przyblokował i przez są problemy.

"Niestety" wszystko działa. Każdy przycisk, każdy program, pokrętło.
  • #10 20324500
    sinskipatryk
    Poziom 3  
    Zapomniałem napisać wcześniej, a może komuś się przyda.
    Koniec końców do pralki wzywany był serwis, pan potwierdził, że włącza się tryb testowy i że wystąpił jakiś błąd przy wypuszczaniu pralki z fabryki. Coś poustawiał, coś poprzyciskał i pralka działa :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z nową pralką Beko MWUE9636CWE, która nie uruchamia się i wyświetla dziwny błąd. Po zamknięciu drzwiczek pralka wydaje dźwięk blokowania, ale nie pobiera wody i nie rozpoczyna programu. Użytkownik sprawdził wąż i kran, które są sprawne. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie instrukcji, trybu testowego pralki oraz odkręcenie śrub transportowych. Ostatecznie, po wezwaniu serwisu, potwierdzono, że pralka była w trybie testowym z błędem fabrycznym, który został naprawiony przez technika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA