Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Napęd bramy skrzydłowej GENNIUS JA592

pawel2707 30 Nov 2022 09:27 156 3
    pawel2707
    Level 8  
    Napęd zamontowany brama otwiera się zamyka. Czujki na zamykaniu też reagują prawidłowo. Po otwarciu bramy jakieś dwie minuty po zakończeniu cyklu brama sama się zamyka. Co może być przyczyną.
    Napęd bramy skrzydłowej GENNIUS JA592
    DiZMar
    Level 43  
    Problem a właściwie jej prawidłowe działanie jest tak zaprogramowane. Trzeba przeprogramować zgodnie z instrukcją aby nie zamykała się automatycznie. Jest to po to aby nie zostawić posesji po jej opuszczeniu z otwartą bramą. Instrukcja w załączniku.
    sosarek

Level 43  
    Jest coś takiego jak Czas pauzy i masz go ustawionego na maksymalny czas 120sekund.
    gadek80
    Level 29  
    W instrukcji masz coś takiego jak ustawienia Logiki działania. Możesz mieć logikę "S" z czasowym otwarciem bramy.
    Początkowo miałem chyba logikę "A": Open_A otwiera bramę i zostaje otwarta, żeby zamknąć znowu musiałem sam pilotem nacisnąć Open_A, lecz na samym początku żona wyjechała i zapomniała zamknąć. Doszedłem do wniosku, że często się tak będzie zdarzało, że pojadę i zostawię bramę otwartą więc zmieniłem logikę na "S" tą co sama zamyka bramę po czasie lub po wyjechaniu samochodem. Jest to wygodne, bo pilota używasz tylko do otwierania bramy a potem już nic nie musisz robić.
    Logika "S" w Twojej centrali też ma też możliwość zablokowania bramy otwartej. Po tym jak już się otworzy i zgaśnie lampa sygnalizacyjna (230V) naciskasz jeszcze raz Open_A na pilocie i brama się już nie zamknie, dopiero znowu pilotem możesz ją zamknąć.