Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio Toyota Corolla E21 - nie działa podświetlenie przycisków

myszy9 19 Dec 2022 23:56 312 3
    myszy9
    Level 9  
    Przy grzebaniu w radiu z Toyota Corolla E21 nagle przestało działać podświetlenie przycisków (nic nie było modyfikowane w środku). Przy sprawdzeniu multimetrem diody działają, przechodząc przez 3 płytki znalazłem które piny są odpowiedzialne za podświetlenie ale zgubiłem trop na płycie głównej.
    Na załączonych zdjęciach płyta z oznaczonymi miejscami gdzie jeszcze zapalają się diody przy przyłożeniu końcówki multimetru. Nie mam już pomysłu gdzie dalej szukać, sprawdzałem połączenie z kostek zasilających ale nic. Jakieś pomysły?
    Radio Toyota Corolla E21 - nie działa podświetlenie przycisków Radio Toyota Corolla E21 - nie działa podświetlenie przycisków Radio Toyota Corolla E21 - nie działa podświetlenie przycisków Radio Toyota Corolla E21 - nie działa podświetlenie przycisków
    justka80
    Level 32  
    Zamieść zdjęcie naklejki na radiu, to może uda się zdobyć schemat tego radia.
    Sprawdź czy do emitera Q2002 doprowadzone jest napięcie, oraz czy na bazie tranzystora Q2001 jest napięcie >0,6V, a na jego kolektorze jest ~0 V.
    myszy9
    Level 9  
    W załączniku zdjęcie naklejki, po pracy sprawdzę napięcie.

Radio Toyota Corolla E21 - nie działa podświetlenie przycisków
    justka80
    Level 32  
    Schemat chyba nieosiągalny. Pozostanie szukanie usterki "na piechotę".