Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Volkswagen Crafter 2.0 tdi - Nie otwierają się wtryski

Milczar1989 21 Dec 2022 17:12 390 5
    Milczar1989
    Level 13  
    Vw Crafter 2.0 tdi 2018 rok. Wtryski stanęły i przestał palić. Wtryski zrobione plus pompa i listwa i nowe paliwo. Auto odpaliło i wróciło z identycznym problemem po 3 dniach, wtryski wyjęte i sprawdzone , na 100% dobre. Cisnienie na listwie 350 bar przy kręceniu, cisnienie na cylindrach 20 bar , obroty czujnika wału i wałka są , brak bledów. napięcie na wtryski tylko 2V, mierzone voltomierzem. Czy może ktoś podpowiedziec co jeszcze sprawdzic ? Sterownik ?
    piotrekwoj1
    Level 41  
    A jak Ci się udało zmierzyć napięcie na wtryskach woltomierzem skoro tam są impulsy i miernik się do tego nie nadaje?
    Milczar1989
    Level 13  
    piotrekwoj1 wrote:
    A jak Ci się udało zmierzyć napięcie na wtryskach woltomierzem skoro tam są impulsy i miernik się do tego nie nadaje?

Podpowiedział mi to znajomy.
    Podpiąłem inny wtryskiwacz „w powietrzu” paliwo i kostkę z pierwszego cylindra. Nie ma żadnej reakcji czyli wtryski się nie otwierają.
    Jeśli możesz to podpowiedz jak sprawdzić czy napięcie na kostkach jest.
    Milczar1989
    Level 13  
    Nie mam oscyloskopu. Jestem przekonany że wtryski nie mają zasilania. Nie ma błędów w sterowniku. Zajmuje się ktoś sprawdzaniem sterowników ?
    Milczar1989
    Level 13  
    Cisnienie na 3 cylindrze pokazuje 0 przy kreceniu. Czujnik na swiecy zarowej. Pokazal sie blad P03AB zwarcie do masy czujnik cisnienia cylinder3.