Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telewizor LT32L2 - miga na niebiesko

Palpal 22 Dec 2022 14:01 177 3
    Palpal
    Level 2  
    Witam, miga niebieska dioda. W telewizorze wymieniłem zużyte kondensatory z płytki zasilacza lecz problem nie zniknął napięcie 5v jest, mógłby mnie ktoś naprowadzić gdzie szukać problemu? Podejrzewam, iż temat był już przez kogoś wałkowany, osobiście nie mam zbyt wiele styczności z tego typu konstrukcjami. Pozdrawiam i proszę o poradę.
    Telewizor LT32L2 - miga na niebiesko Telewizor LT32L2 - miga na niebiesko Telewizor LT32L2 - miga na niebiesko

/Edit: Brak zwarć na liniach
    saly
    Level 32  
    A gdzie Ci ta dioda miga, na płytce, czy na front panelu. Miga permanentnie czy cyklicznie po ile razy.
    Coś startuje w tym TV, jest zasilanie invertera, albo podświetlenie, reszta napięć do logiki jest, 3V3, 12V, 24V itp..
    Kojarzę że w tych modela wysypywał się wsad pamięci 24C08 i się nie uruchamiał, a napięcia były ok.

Wysil się trochę opisz coś więcej, nikt nie wywróży z kart co z nim jest.
    Domniemam ma że to DAEWOO
    Palpal
    Level 2  
    Witaj, tak Daewoo. Dioda na froncie, po podaniu zasilania świeci 4sec później miga z częstotliwością 0.5s. przy klikaniu pilotem domruguje dodatkowo co świadczy że pilot widzi. Też właśnie doczytałem się, iż może być problem z pamięcią. Pytanie czego mogę się zaczepić z diagnoza tego bo to faktycznie wygląda na soft. Głównych napiec nie ma bo blokują mosfety hfs8n60s (sprawne). Domniemam, że elektronika nie odpala ich.

Edit: Zwarłem piny p502 i tv umarł- już nic nie sygnalizuje