W trybie serwisowym mam cztery czerwone mignięcia, więc raczej zaatakował mnie błąd E40. Nie ma w niej wyświetlacza jednak na pewno coś z tej rodziny. Wymieniłem blokadę jednak błąd dalej ten sam. Trzeba jakoś tam błąd skasować?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereKenworth 18 wrote:Wymiana tylko przez demontaż boków pralki. Przodu nie ruszysz.
Kenworth 18 wrote:Wymiana tylko przez demontaż boków pralki. Przodu nie ruszysz.
mrice wrote:zsd89 wrote:Niestety po odłączeniu prądu i później próbie uruchomienia bez podgrzewania wody nic się nie zmienia, wyrzuca ten sam błąd.
Oczywiście, wszak błąd dotyczy blokady pokrywy a nie grzałki
zsd89 wrote:Czeka mnie zatem rozbieranie pralki w poszukiwaniu drzwi blokady, jeśli ktoś wie gdzie dokładnie się znajduje to oszczędzi mi trochę czasu. Z góry dziękuję.
Kolega post wyżej już Ci to napisałnomudrek wrote:Blokadę drzwi masz poniżej otworu jak podnosisz pokrywę pralki, dostaniesz się z jednego czy drugiego boku
a tak dokładniej, znajduje się pod otworem w który wchodzi zaczep pokrywy.
Pocieszę cię, bo z wyjmowaniem i montażem blokady w tej konstrukcji można urodzić z radości jajko postury strusia
Kenworth 18 wrote:W trybie serwisowym uzyskasz dokładny błąd. Jeżeli wymiana blokady klapy nie przyniosła efektu a blokada była dedykowana do Twojego modelu pralki to niestety moduł będzie wymagał naprawy. Zdemontuj moduł i dokonaj na początek oględzin płyty modułu.
Kenworth 18 wrote:Podaj numer PNC urządzenia lub dodaj zdjęcie tabliczki znamionowej pralki. Myślę jednak, że będzie jedna płyta elektroniczna w Twojej pralce. Musisz ją wydobyć z maskownicy pralki i dokonać dokładnych oględzin wzrokowych, chociaż bywa i tak, że na pierwszy rzut oka nie widać uszkodzeń a one i tak występują. Możesz również w swoim temacie dodać wyraźne zdjęcia płyty PCB z obu stron. Obecnie we wszystkich pralkach o załadunku od góry można wymieniać ułożyskowanie. Nadal jednak najlepiej jakościowo wypada wśród górnowsadów Electrolux/AEG.
Kenworth 18 wrote:Nie uszkodzi Ci to urządzenia taki patent co najwyżej sam ulegnie uszkodzeniu. Uszkodzeń dokonała blokada klapy sama ulegając awarii. Po prostu to się zdarza i tyle. Zakupiłeś taką blokadę klapy: https://north.pl/karta/blokada-elektromagnetyczna-otwarcia-drzwi-do-pralki-electrolux-1462229145,733-EZ-0357.html
Ta jest dedykowana do Twojego modelu.
AsReeX wrote:Jeśli chodzi o zdjęcia, robione chyba kalkulatorem i zbytnio nic nie widać. Ale podejrzane jest okopcenie plastiku.
voodoo69 wrote:Istnieje coś podobnego do pralek ładowanych od góry?
voodoo69 wrote:Sprężyna podtrzymująca silnik oprócz amortyzatorów.
voodoo69 wrote:A w moim modelu bez zdjęcia fartucha i poluzowaniu jednej sprężyny (zdjęciu )nie dałem rady od boku dostać się bez tego do odkręcenia śrubki od spodu co trzyma blokadę .
voodoo69 wrote:Może do końca tygodnia będę miał płytę na podmianę.
voodoo69 wrote:Czy już tą starą płytę traktować tylko jako dawcę części